Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Afaceristii botosaneni Cuciureanu si Fediuc implicati in ancheta DNA de la Harlau

 

In cursul zilei de joi procurorii DNA Serviciul Teritorial Suceava au descins la Botosani la locuintele unor afaceriti si concomitant la Ocolul Silvic Harlau,la  primarul si viceprimarul orasului.

Cei doi afaceristi vizati de ancheta DNA sunt Constantin Cuciureanu si Aurel Fediuc. Cel mai probabil acestia au calitatea de martori.

Trbunalul Iasi a respins ieri propunerea de arestare a suspectilor si a dispus plasarea in arest la domiciliu a primarului Constantin Cernescu, a viceprimarului Florin Tapusa si a sefului Ocolului Silvic Harlau, Ioan Amariei.

AMARIEI IOAN, șef al Ocolului Silvic Hîrlău, județul Iași, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită (3 infracțiuni),
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (8 infracțiuni),
– fals intelectual,
– instigare la fals intelectual (5 infracțiuni),
– participație improprie la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual,
– folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,

CERNESCU CONSTANTIN, primar al orașului Hîrlău, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu,
– instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (4 infracțiuni),
– instigare la fals intelectual,

ȚĂPUȘĂ FLORIN, viceprimar al orașului Hîrlău, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu,
– instigare la abuz în serviciu (2 infracțiuni),
– efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană,

VATAVU MIHAI, șofer personal al șefului Ocolului Silvic Hîrlău, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada iunie–septembrie 2014, inculpatul Amariei Ioan, în calitate de șef al Ocolului Silvic Hîrlău și reprezentant al achizitorului – Direcția Silvica Iași, a pretins și primit de la un om de afaceri (denunțător în cauză) mai multe foloase, care au constat în:
– 3 uși de garaj în valoare de 7.000 lei, montate la o anexă a Ocolului Silvic Hîrlău,
– neplata unei lucrări în valoare de 7.000 lei, pe care omul de afaceri o executase la locuința acestuia.
Aceste foloase au fost obținute de inculpat fie amenințându-l pe omul de afaceri că societatea sa nu va mai fi propusă pentru alte contracte de lucrări pe raza Ocolului Silvic Hîrlău, fie ca urmare a promisiunilor că va face propunere la Direcția Silvică Iași, pentru ca o lucrare să fie atribuită firmei administrate de martorul denunțător.
În luna septembrie 2014, inculpatul Amariei Ioan, „a uitat” promisiunea făcută și i-a solicitat omului de afaceri 10.000 de lei din suma pe care acesta urma să o obțină din contractul respectiv.
În perioada februarie – decembrie 2015, inculpatul Amariei Ioan, în aceeași calitate, și-a încălcat atribuțiile de serviciu, în sensul că a dispus și a determinat mai mulți gestionari să elibereze diferite cantități de material lemnos fără întocmirea documentelor legale sau consemnând în mod fals vânzarea unui sortiment de material lemnos cu o valoare inferioară.
Într-una dintre situații, șeful Ocolului Silvic Hîrlău a beneficiat de ajutorul inculpatului Vatavu Mihai, șofer personal al acestuia, care a ridicat și transportat materialul lemnos de la unul dintre depozite, fără ca suma de bani rezultată în urma vânzării să intre în evidențele instituției al cărei angajat era.
Mai mult, la data de 11 august 2015, același inculpat, în calitate de șef al Ocolului Silvic Hîrlău, nu a dispus măsurile legale ce se impuneau privind confiscarea unei cantități de material lemnos de la o persoană, ce fusese depistată de către angajați ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare transportând materialul respectiv fără documente legale.
În unele dintre cazuri, șeful Ocolului Silvic Hîrlău a acționat la instigarea inculpatului Cernescu Constantin, primar al orașului Hîrlău.
Acționând în maniera de mai sus, inculpatul Amariei Ioan a provocat un prejudiciu necuantificat până în prezent instituției pe care o conduce, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii materialului lemnos.
În aceeași perioadă, inculpatul Amariei Ioan, în calitatea de șef al Ocolului Silvic Hîrlău, a luat cunoștință prin prisma atribuțiilor de serviciu, despre o sesizare depusă la Comisariatul Regim Silvic Suceava, care-i privea pe mai mulți pădurari aflați în sfera sa de influență și a aflat detalii referitoare la activitatea de control ce urma a fi demarată în vederea verificării aspectelor reclamate.
În același context, la data de 22 octombrie 2015, inculpatul l-a anunțat pe unul din cei reclamați, i-a dat indicații cu privire la perioada exactă a controlului ce urma să aibă loc și ce aspecte trebuie să remedieze sau să ascundă în vederea eludării activității respective, prin aceasta urmărind să obțină un folos nepatrimonial pentru acel angajat.
La data de 17 decembrie 2015, inculpatul Cernescu Constantin, în calitate de Primar al Orașului Hîrlău, a dispus și a determinat un subaltern să întocmească un proces verbal de recepție în care să consemneze faptul că lucrarea „Extindere rețea alimentare cu apă și branșamente în Pîrcovaci zona Anișoara Smit și Pod Hrisculeni” era finalizată, aspect nereal, în realitate aceasta nefiind edificată în totalitate.
Astfel a fost creată o pagubă Primăriei Hîrlău în cuantum de 2433.43 lei, ce reprezintă cuantumul lucrărilor nefinalizate dar achitate de către unitatea administrativ teritorială.
În perioada august – septembrie 2015, inculpatul Țăpușă Florin a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția de viceprimar al orașului Hîrlău, în sensul că, în calitate de administrator de fapt al unei societăți comerciale (ce deține un restaurant, o pizzerie și o florărie), s-a implicat în negocierea și încheierea de contracte, a ținut legătura cu consultanți ai firmei, a primit comenzi în numele societății și a efectuat plăți către angajați.
În aceeași perioadă, inculpatul Țăpușă Florin, în calitate de viceprimar al orașului Hîrlău, a determinat un angajat al Poliției Locale să permită unui autovehicul încărcat cu material lemnos tranzitarea unui drum de acces prevăzut cu barieră, fără ca șoferul să plătească taxa de 250 lei expres prevăzută de o Hotărâre a Consiliului Local.
În aceeași calitate, inculpatul a dispus unui angajat aflat în subordinea sa ca în timpul orelor de program pentru care era pontat să aducă la îndeplinire activități de interes personal ale viceprimarului, cauzându-se prin aceasta o vătămare a intereselor legale ale Primăriei Hîrlău.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
hotel iasi
beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava - hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
pompe de caldura
montaj tapet
tractari auto nadlac
gradinita sector 1
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
apartamente in regim hotelier Iasi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
vacante exotice
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express