Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Alarmant! Traficul de persoane este un fenomen în creştere la Botoşani

Noi strategii pentru combaterea traficului cu persoane

 

Traficul de persoane devine o problemă care necesită noi măsuri şi metode din ce în ce mai personalizate de lucru. Specialişti din mai multe instituţii ale statului s-au întâlnit joi, 30 iulie, la Prefectură pentru a discuta despre noi modalităţi de colaborare în vederea prevenirii traficului de persoane şi pentru  protecţia şi asistenţa botoşănenilor ce ajung, indiferent de vârstă, victime ale acestui flagel.

În cadrul şedinţei de constituire a grupului judeţean patronat de Centrul Regional împotriva Traficului de Persoane Suceava (CRTP), datele prezentate au fost în măsură să îngrijoreze autorităţile. Comisarul Corneliu Corduneanu, din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, a explicat că în judeţ fenomenul este în creştere, victime căzând, în special, minorii.

„Copiii sunt exploataţi, este un trafic de minori pe plan local, mai ales. Traficanţii s-au specializat: se poartă frumos cu victimele, le dau o parte din bani, iar copiii se feresc de poliţişti, nu dau declaraţiii… E din ce în ce mai greu de lucrat în acest domeniu.”, a precizat comisarul din cadrul SCCO.

De cealaltă parte, în Penitenciarul Botoşani îşi ispăşesc pedeapsa 32 de persoane condamnate pentru trafic de persoane. Provenind din N-E-ul ţării, aceştia, aşa cum a arătat comisarul Liviu Piloş, se consideră la rândul lor victime, apărându-se în spatele declaraţiilor de genul „aşa-zisele victime ştiau despre ce e vorba, au fost de acord cu ceea ce urmau să facă.”

Grupul de lucru pentru realizarea cooperării în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane a stabilit o serie de proceduri de lucru, a convenit asupra centrului judeţean de cazare a victimelor adulte şi a primit asigurări de la Felicia Mihai, unul dintre specialiştii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru soluţionarea şi pe viitor a eventualelor urgenţe în care sunt implicaţi minorii.

„Am dori să putem contacta mai multe ONG-uri din Botoşani specializate în domeniul asistenţei şi consilierii pshihologice pentru victimele traficului de persoane. Dacă Instituţia Prefectului ne-ar sprijini, cred că s-ar putea rezolva şi această problemă.”, a fost solicitarea subcomisarului Liliana Orza, coordonatorul CRTP Suceava.

Aceasta a primit asigurări din partea subprefectului Gelu Ţigănucă, potrivit cărora Prefectura se va implica în următoarea perioadă în realizarea unei baze de date cu ONG-uri active. Reprezentanţii acestora vor fi invitaţi la o întâlnire menită să asigure şi această verigă a protecţiei persoanelor vulnerabile ce cad victime diverselor genuri de trafic de persoane.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express