Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Anunț important pentru președinții și membrii Cooperativelor Agricole din România : s-a deblocat aplicarea beneficiilor fiscale

În urma nenumăratelor sesizări și petiții depuse de către președinții Cooperativelor Agricole din România, prin care era reclamată neaplicarea prevederilor Legii nr. 164/2016 referitoare la beneficiile fiscale pentru aceste forme asociative, decidenții guvernamentali, împreună cu membrii legislativului național, au reușit să înlăture toate blocajele apărute în aplicarea Legii.

Astfel, multiplele discuții purtate la nivel de experți între Ministerul Agriculturii și cel al Finanțelor Publice, în strânsă colaborare cu reprezentanții Consiliului Concurenței și cei ai DG AGRI și DG Competition din cadrul Comisiei Europene, au condus la clarificarea tuturor aspectelor tehnice care împiedicau implementarea prevederilor Legii nr. 164/2016. Un rol important în deblocarea acestei situații, l-au avut și dezbaterile intense din cadrul comisiilor pentru Agricultură ale Senatului și Camerei Deputaților, produse pe fondul neaplicării beneficiilor fiscale pentru Cooperativele Agricole.

În cursul acestei săptămâni, Ministerul Finanțelor Publice prin Agenția Națională de Administrare Fiscală a emis un document prin care Administrațiile Județene și Locale ale Finanțelor Publice sunt înștiințate că trebuie să aplice prevederile legale în ceea ce privește beneficiile fiscale pentru Cooperativele Agricole.

Aplicarea legii este meritul ministrului – Eugen Orlando Teodorovici, acesta fiind singurul ministru de finanțe care a înțeles cât de importantă este impulsionarea asocierii în domeniul agricol din țara noastră, drept pentru care s-a aplecat cu adevărat asupra acestei probleme și a avut răbdarea necesară să asculte problemele ridicate de fermierii interesați să se dezvolte prin intermediul Cooperativelor Agricole.

Concret, printre beneficiile fiscale de care se vor bucura Cooperativele Agricole prin aplicarea Legii nr. 164/20016 se numără scutirea de la plata impozitului pe profit în primii 5 ani a cooperativelor agricole care procesează produsele agricole, scutirea de la plata impozitului pe profit pentru 5 ani a cooperativelor agricole care au o cifră de afaceri anuală netă de până la 2.000.000 euro, scutirea membrilor de la plata impozitului pe venituri în cazul persoanelor juridice microîntreprinderi şi de la plata impozitului pe norma de venit în cazul persoanelor fizice, scutirea de la impozitul pe proprietate a bunurilor imobile ale membrilor cooperatori aferente producţiei valorificate prin cooperativa agricolă și scutirea membrilor cooperativelor de la plata impozitului pe arendă în cazul terenurilor luate în arendă de către cooperative de la aceştia.

Așadar reprezentanții legali ai cooperativelor Agricole din România pot merge începând de astăzi la administrațiile financiare de care aparțin, pentru a se informa și a depune documentele necesare pentru a beneficia de aceste scutiri de taxe și impozite.

Unul dintre cei mai activi susținători ai aplicării beneficiilor fiscale pentru Cooperativele Agricole este senatorul botoșănean social – democratul Lucian Trufin. În calitatea sa de secretar al Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură și  Dezvoltare Rurală și provenind dintr-un județ preponderent agricol, a inițiat și a participat activ la o lungă serie de dezbateri purtate atât în comisia din care face parte, cât și la ministerele de resort, cu scopul de a impulsiona instituțiile responsabile în vederea aplicării prevederilor Legii nr. 164/2016.

“Mă bucur să constat că întrebările și interpelările pe care le-am adresat Consiliului Concurenței și miniștrilor Agriculturii și Finanțelor Publice, întâlnirile de lucru cu specialiștii din ministerele de resort și numeroasele dezbateri inițiate în comisiile pentru Agricultură din Senat și Camera Deputaților nu au rămas fără efect. După aproape doi ani de zile, beneficiile fiscale pentru Cooperativele Agricole au început să se aplice. Deblocarea aplicării unei legi atât de importante pentru Agricultura și spațiul rural românesc, este o dovadă în plus a responsabilității actului de Guvernare susținut și aplicat de Partidul Social – Democrat, realizat în interesul și pentru sprijinul real al românilor”, a declarat senatorul social – democrat.

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express