Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

APIA Botosani: “Fermierii pot solicita sprijin pentru sectorul zootehnic…”

In perspectiva demararii Campaniei de depunere a cererilor unice de plata pentru subventiile din agricultura, in perioada  1 martie  – 15 mai 2017, informam pe toti fermierii botosaneni ca pot solicita sprijin pentru sectorul zootehnic aferent urmatoarelor scheme de plata:

I. Ajutor național tranzitoriu — schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul lapte (ANT 7)

1.1 fermierii neînregistrați în sistemul de administrare a cotelor de lapte până la data de 1 aprilie 2015 și care nu au obținut un drept la plată pentru perioada de referință 01.04.2015 – 29.02.2016: copie de pe cel puțin un contract cu un cumpărător, valabil pe o perioada de minimum 6 luni, însoțită de copii de pe cel puțin o factură sau de pe cel puțin o filă din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol din perioada de referință 01.03.2016 – 28.02.2017, pentru producătorul care efectuează livrare de lapte; copie de pe fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul persoana fizică ce efectuează vânzare directă a laptelui; copie de pe avizul de însoțire a mărfii și de pe dispoziția de încasare a valorii/documente fiscale aferente laptelui comercializat în perioada de referință 01.03.2016 – 28.02.2017, pentru producătorul care efectuează vânzarea directă a laptelui prin automatele de lapte, indiferent de forma de organizare juridică; copie de pe factură /bonuri fiscale de vânzare directă a laptelui în perioada de referință 01.03.2016 – 28.02.2017 pentru PFA, 11, IF și SC.

1.2 fermierii înregistrați în sistemul de administrare a cotelor de lapte, care nu au solicitat (ANT 7) în anii de cerere 2013 – 2016: copia de pe dovada de înregistrare a solicitantului în sistemul de administrare a cotelor de lapte, precum și a cantităților de lapte livrate și/sau vândute direct în anul de cotă de referință.

II. Ajutor național tranzitoriu – schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul carne (ANT8): copie de pe pașaportul fiecărui animal pentru care se solicită această schemă/copie de pe documentele care atestă ieșirile din efectiv pentru fiecare animal pentru care se solicită această schemă, după caz, în situația exploatațiilor înființate în perioada 01.03.2016 – 28.02.2017 și/sau pentru care nu s-a solicitat/beneficiat de primă în anii anteriori.

III. Sprijin cuplat, acordat fermierilor activi, în funcție de efectivul de animale determinate de beneficiar, din următoarele categorii:

Ovine reproducție: adeverință eliberată de asociația/agenția acreditată pentru înființarea și menținerea Registrului Genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea femelelor ovine și/sau a berbecilor de reproducție, pentru care se solicită sprijin cuplat, în Registrul genealogic al rasei, avizată de ANZ, după caz.

Ovine producție: copie certificat de origine care atestă că berbecul este din rasa specializată.

Caprine reproducție: adeverință eliberată de asociația/agenția acreditată pentru înființarea și menținerea Registrului Genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea femelelor caprine și/sau a țapilor de reproducție, pentru care se solicită sprijin cuplat, în Registrul genealogic al rasei, avizată de ANZ, după caz.

Caprine producție: copie certificat de origine care atestă că țapul este din rasa specializată.

Taurine din rase de carne și metișii acestora: copie de pe pașaportul fiecărei vaci din rase de carne și vaci metise cu rase de carne pentru care se solicită SCZ, pentru taurul din rase de carne și tineretul mascul/femel din rase de carne și metis cu rase de carne, existent în exploatație la data depunerii cererii, copia pașaportului fiecărui animal; pentru taurul din rase de carne și tineretul mascul/femel din rase de carne și metis cu rase de carne, care nu este prezent în exploatație la data depunerii cererii, copia documentului care atestă ieșirea fiecărui animal din exploatație, conform prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 40/2010, cu modificările și completările ulterioare; pentru taurul din rase de carne, vaca din rasa de carne și vaca metisă cu rasa de carne, adeverință eliberată de asociația/agenția acreditată pentru înființarea și menținerea Registrului genealogic al rasei, care certifică înscrierea în Registrul genealogic al rasei, avizată de către ANZ după caz; pentru toate animalele pentru care se solicită sprijin cuplat categoria taurine din rase de carne și metișii acestora, adeverință eliberată de asociația/agenția acreditată pentru înființarea și menținerea Registrului genealogic al rasei, care certifică rasele de carne și metișii acestora, prin verificarea datelor din certificatele de origine. Buletinele de însămânțări artificiale/adeverințele de montă naturală, avizată de către ANZ după caz.

Vaci de lapte: copie de pe pașaportul fiecărei vaci de lapte pentru care se solicită SCZ; adeverință eliberată de asociația/agenția acreditată pentru înființarea și menținerea Registrului genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea vacilor de lapte, pentru care se solicită SCZ, în Registrul genealogic al rasei, avizată de ANZ, după caz; pentru livrarea sau vânzarea directă a laptelui și produselor lactate: copie de pe cel puțin un contract cu un prim-cumpărător, valabil pe o perioadă de minimum 6 luni, însoțită de copii de pe cel puțin o factură fiscală sau de pe cel puțin o filă din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul care efectuează livrare de lapte; copie de pe fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul persoana fizică ce efectuează vânzare directă a laptelui și a produselor lactate; copie de pe avizul de însoțire a mărfii și de pe dispoziția de încasare a valorii aferente laptelui comercializat pentru producătorul care efectuează vânzarea directă a laptelui prin automatele de lapte, indiferent de forma de organizare juridică: copie de pe factura fiscală/bonuri fiscale de vânzare directă a laptelui și a produselor lactate pentru PFA, II, IF și SC.

(Comunicat de presă)


EtichetePostarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express