Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Bilant ingrijorator! Zeci de incendii sunt provocate de copii

 

De cele mai multe ori, jocul copiilor cu focul s-a transformat în incendii de proporţii care au mistuit agoniseala de-o viaţă a părinţilor.

Nu de puţine ori, autorii acestor evenimente şi-au pierdut viaţa în infernul provocat chiar de ei.

Din cele aproape 2.000 de incendii produse pe raza judeţului Botoşani în ultimii cinci ani, 156 au fost provocate de copii lăsaţi nesupravegheaţi. Majoritatea evenimentelor cu foc s-au produs în gospodăriile din mediul rural, în principal la depozitele de furaje, focul propagându-se la clădiri (locuinţe, anexe). Mijloacele de aprindere folosite au fost bricheta şi chibriturile.

În mediul urban copiii s-au jucat şi aprins deşeuri de hârtie, lemne, cartoane sau textile de lângă blocurile de locuinţe, depozitele en-gross, centrele de colectare deşeuri, unităţile şcolare, etc., punând în pericol viaţa şi bunurile. Casele şi construcţiile nelocuite sau dezafectate, construcţiile nefinalizate, autoturismele vechi şi nefolosite parcate pe străzi lăturalnice, constituie tot atâtea locuri de joacă pentru copii unde au fost generate incendii.

Potrivit datelor statistice, numărul incendiilor provocate de copii pe teritoriul judeţului Botoşani este în scădere de la 39 de incendii înregistrate în anul 2010, la 25 înregistrate anul trecut.

I.S.U.Botoşani le recomandă botoşănenilor să-şi supravegheze copiii în permanenţă şi să nu lase la îndemâna lor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).

 

Scăderea numărului de incendii provocate de copii se datorează activităţilor susţinute pentru educarea acestora în spiritul cunoaşterii şi mai ales al respectării cu stricteţe a unor reguli referitoare la prevenirea incendiilor desfăşurate de către Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi a personalului didactic în cadrul parteneriatelor de colaborare în domeniul educaţiei privind situaţiile de urgenţă.

Copiii trebuie să cunoască rolul focului în viaţa omului şi să înţeleagă efectele utilizării incorecte al acestuia,  motiv pentru care adulţii în grija cărora se alfă aceştia fie că este vorba de părinţi, bunici, bone sau educatori sunt obligaţi, chiar şi de legislaţia în domeniu, să ia toate măsurile pentru prevenirea jocului copiilor cu focul în condiţii şi în locuri în care se pot produce incendii.

Luarea măsurilor pentru prevenirea jocului copiilor cu focul în condiţii şi în locuri în care se pot produce incendii constituie o obligaţie a persoanelor care răspund, potrivit legii, de creşterea, educarea şi îngrijirea copiilor.

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express