Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

BOMBA DNA:Florin ȚURCANU acuzat oficial de trafic de influenţă si instigare la infracțiunea de abuz în serviciu

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări față de suspectul:

ȚURCANU FLORIN, fost președinte al Consiliului Județean Botoșani, in perioada 2012-2014,

– pentru comiterea infracțiunilor de: trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 Cod penal, rap. la art. 6 și art. 7, lit. a din Legea nr. 78/2000, modificată și completată, cu aplicarea art. 35, alin. 1 Cod penal și art. 5 Cod penal constând în aceea că în perioada 2012-2014, în calitate de președinte al Consiliului Județean Botoșani, având influență asupra funcționarilor publici din cadrul Consiliului Județean Botoșani și a instituțiilor publice din subordinea CJ, i-a determinat să atribuie preferențial, prin încredințare directă sau prin încheierea de contracte, anumite activități de prestări servicii și de execuție lucrări, în favoarea SC Powerline SRL Botoșani.

Urmare a acestui fapt, SC POWERLINE SRL Botoşani a încheiat în perioada 2012-2014 un  număr de 15 contracte de prestări servicii, în valoare totală de 298.077 lei, plătite cu sume de bani din bugetul unor instituţiilor publice subordonate Consiliului Județean Botoșani, precum și un contract încheiat în luna august 2013, beneficiar fiind Consiliul Județean Botoșani și având ca obiect execuția și montajul a 260 panouri publicitare la nivelul judeţului Botoșani, în care era inserat mesajul „cetăţenii sunt sprijiniţi de Preşedintele Consiliului Judeţean”, în valoare de 130.000 lei, sumă încasată în totalitate de SC Powerline SRL în luna decembrie 2013.

În schimbul sprijinului acordat firmei Powerline SRL pentru încheierea contractelor mai sus-menționate, Țurcanu Florin i-a solicitat expres administratorului să presteze anumite servicii pentru filiala teritorială a partidului politic condus de acesta, atât în cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie 2014 cât și în alte împrejurări, valoarea serviciilor fiind suportată de reprezentantul firmei, din banii personali, în cuantum de circa 4.000 lei.

– trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 Cod penal, raportat la art. 6 și art. 7, lit. a din Legea nr. 78/2000, modificată și completată, cu aplicarea art. 35, alin. 1 Cod penal și art. 5 Cod penal,

constând în aceea că, ȚURCANU FLORIN, folosindu-se de ascendentul funcției de președinte în exercițiu al Consiliului Județean Botoșani și având influență asupra directorului executiv al SC Nova Apaserv SA, în decursul anului 2014 a intervenit asupra funcționarului public Gheorghincă Neculai, suspect în cauză, pentru ca acesta din urmă să întreprindă demersuri contrare îndatoririlor sale de serviciu, în scopul de a sprijini, facilita și determina încheierea unui contract de închiriere pentru un spațiu cu destinație de birouri dintre locatarul SC Nova Apa Serv SA Botoșani și locatorul SC Tratoria Trade SRL Botoșani, reprezentată prin asociatul unic și administrator Purice Vasile, suspect în cauză.

În schimbul sprijinului acordat, Țurcanu Florin a primit de la Purice Vasile,  prin intermediul lui Gheorghincă Neculai, un comision de 20% (1.180 euro lunar), din valoarea chiriei lunare de 5.900 euro (exclusiv TVA) calculată la cursul BNR din ziua emiterii facturii. Plata comisionului către Țurcanu Florin s-a efectuat după semnarea și executarea contractului, în condițiile în care în luna iulie 2014, SC Nova Apaserv SA a efectuat plata unui avans în cuantum de 60.000 lei către SC Tratoria Trade SRL.

– instigare la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prev. de art. 47 Cod penal, raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000, modificată și completată și art. 297, alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, constând în aceea că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Botoșani și ordonator principal de credite, având competenţa legală de a aproba virări de credite în cadrul aceluiaşi capitol bugetar pentru bugetul propriu şi bugetele instituţiilor şi serviciilor publice subordonate Consiliului Județean Botoșani, pentru organizarea Târgului Expoziţional „Agro-Zoo” desfășurat în perioada 21-22.09.2013 în localitatea Popăuți, în perioada august – septembrie 2013, cu intenție, ȚURCANU FLORIN l-a determinat pe Melniciuc Aurel, suspect în cauză, funcționar public și manager al CJCPCT Botoșani, să-și îndeplinească atribuțiunile de serviciu în mod necorespunzător, în scopul atribuirii în condiții ilegale a contractului de prestări servicii nr. 1433/09.09.2013 în valoare de 40.000 lei, în favoarea SC ANMARI BUSINESS Invest SRL, aparținând soției suspectului Honceriu Marius, administrator de facto. Prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuțiunilor de serviciu de către suspectul Melniciuc Aurel, societatea în cauză a obținut astfel un folos necuvenit și totodată s-a cauzat o pagubă în cuantum de 17.500 lei, în dauna bugetului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani și implicit în dauna Consiliului Judeţean Botoşani, autoritatea publică locală care asigură prin subvenţii, finanţarea activităţii centrului,

La data de 01.10.2015, suspectului i s-au adus la cunoștință faptelea și încadrările juridice, drepturile și obligațiile procesuale în cauză.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un suspect este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație, să înfrângă principiul beneficiul prezumției de nevinovăție.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express