Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Botosanenii s-au reclamat intre ei pentru extinderi cu miros ilegal: chioscuri, garaje, balcoane

De la începutul anului 2017, în cadrul serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au fost primite și instrumentate un număr de 402 reclamații și sesizări.

Sesizările se referă la execuția lucrărilor de construire locuințe, spații de producție și prestări servicii, extinderi de apartamente, recompartimentări apartamente, șarpante, termoizolații fațade bloc, împrejmuiri, lucrări la rețelele edilitare, amplasare construcții pe domeniul public ( garaje, chioșcuri).

În perioada 01.01.-24.11.2017, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal  au  efectuat controale cu privire la respectarea disciplinei în domeniul  execuției lucrărilor de construcții pe raza municipiului Botoșani la 94 de obiective,  constatând următoarele:

Un număr de 73 de obiective au fost executate fără autorizație de construire(locuințe, anexe gospodărești, împrejmuiri terenuri, spații de producție/prestări servicii, recompartimentări interioare și extinderi apartamente, șarpante, termoizolații la fațadele blocurilor, locuințe si spații prestări servicii realizate  în extravilanul municipiului Botoșani).

Un număr de 9 obiective au fost executate cu nerespectarea autorizației de construire.

Nerespectarea autorizației de construire se referă la: nerespectarea amplasamentului ( amplasarea construcției  față de limitele proprietății), nerespectarea regimului de înălțime, nerespectarea dimensiunilor exterioare în plan ale construcției.

Din obiectivele controlate, doar un număr de 12 respectă pevederile Autorizațiilor  de Construire eliberate  de Primăria municipiului Botoșani.

La obiectivele  executate fără autorizație de construire sau cu nerespectarea autorizației  s-au aplicat sancțiuni contravenționale  în cuantum total de  206.500 lei și s-au  dispus următoarele măsuri,  după caz: oprirea  lucrărilor, intrare în legalitate prin obținerea autorizației de construire  sau dezafectarea lucrărilor realizate ilegal.

Întrucât în extravilanul municipiului Botoșani se pot executa doar anexe ale exploatațiilor agricole, măsura stabilită prin procesele verbale de constatare și sancționare a contravențiilor este dezafectarea locuințelor  ilegal realizate, nu de intrare în legalitate prin obținerea autorizației de construire.

Pentru sustragerea de la efectuarea controlului prin neprezentarea documentelor și a actelor solicitate de organul de control, au fost aplicate 3 sancțiuni în cuantum de 3.000 lei fiecare.

Controalele au fost efectuate etapizat pe zone, atât în baza planurilor de muncă aprobate de Primarul municipiului Botoșani, cât și din oficiu.

Începând cu data de 01.07.2017 cuantumul contravenților prevăzut de art.26, din Legea  nr.50/1991 republicată este:

Între 1.000 lei și 100.000 lei pentru executarea  sau desființarea  totală ori parțială  fără autorizație de construire a lucrărilor  de către investitor și executant .

Între  50.000 lei și 100.000 lei  pentru executarea   sau desființarea lucrărilor cu nerespectarea autorizației de construire și a prevederilor  proiectului tehnic.

Având în vedere cuantumul mare al amenzilor pentru nerespectarea autorizației de construire și a  prevederilor proiectului tehnic, respectiv minimul amenzii este de 50.000 lei, atragem atenția investitorilor și executanților ca, la execuția lucrărilor de construire să respecte întocmai  autorizația de construire  și  prevederile proiectului tehnic.

Precizăm că, potrivit art.26 alin.1 lit.f) din Legea nr.50/1991 republicată „împiedicarea ori sustragerea de la efectuarea controlului, prin interzicerea accesului organelor de control abilitate sau prin neprezentarea documentelor și a actelor solicitate” constituie contravenție și se sancționează  cu amendă de la 3.000 lei la 10.000 lei.

În continuare, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal vor desfășura acțiuni de control pe zone, pentru identificarea lucrărilor la obiectivele care nu respectă

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express