Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

‘Câinele grădinarului’ de Lope de Vega la CASA TINERETULUI BOTOȘANI

Spectacolul Cainele gradinarului, de Lope de Vega, o comedie  muzicala, remake dupa spectacolul lui Florian Pittiş din ’87 va avea loc pe 16 si 17 MAI 2015, orele 19.00 la CASA TINERETULUI BOTOȘANI.

Despre gelozie, ură și … dragoste ”
Cervantes l-a numit pe Lope de Vega „miracolul naturii”. Într-adevăr, datorită creației lui teatrul spaniol a ajuns la perfecțiune, dramaturgia spaniolă a ocupat un loc deosebit în literatura universală.
Un loc aparte în lucrările marelui poet Lope de Vega au avut comediile. Una dintre cele mai extraordinare dintre toate comediile scrise de pana poietului este „Câinele grădinarului”.
În piesă ia avânt o poveste de dragoste între Diana și Teodoro, personaje care aparțin unor clase diferite.Sentimentele lor de iubire apar din gelozie. Pornind de aici autorul provoacă o disonanță în relația dintre îndrăgostiți creând o situație comică.
Piesa are un șir de situații comice dar totodată au o tentă dramatică. Personajele suferă mult din cauza a două sentimente puternice cum sunt gelozia, ura și dragostea.
Pentru orice actor este provocare orice rol jucat din piesele marelui poet dar în special un personaj jucat din faimoasa piesă: ”Câinele grădinarului”.
ALEXANDRU VASILACHE

„Câinele grădinarului”
Contesa Diana se îndrăgostește de secretarul ei, lucru inadmisibil în codul spaniol al onoarei. Situaţia e cu atât mai ingrată cu cât Teodoro este deja în dragoste cu slujnica Marcela, având intenţii serioase cu ea. E, însă, un bărbat inteligent şi, poate tocmai de aceea, slab şi cu unele gânduri de mărire. Dar mecanismele dragostei sunt complicate, iar pasiunea contesei creşte direct proporţional cu gelozia. Întreaga piesă este centrată tocmai pe descriere, plină de umor și substanță, a nisipurilor mişcătoare ce alcătuiesc inima femeii. Plecările şi revenirile contesei creionează o superbă „dialectică” a iubirii, cu sentimente de nestrunit, cu blocaje dictate de diferențele sociale, dar şi cu happy-end-uri din care toată lumea iese mulțumită.

“ CÂINELE GRĂDINARULUI ” de Lope de Vega
Regia artistică : ALEXANDRU VASILACHE
Scenografia : MIHAI PASTRAMAGIU
Coregrafia : VICTORIA BUCUN
Distribuția :
* CRISTINA CIOFU * BOGDAN MUNCACIU * GHEORGHE FRUNZĂ * CEZAR AMITROAEI * VOLIN COSTIN * LENUȘ TEODORA MORARU * SILVIA RĂILEANU
* ALEXANDRU DOBYNCIUC * VALI POPA * PETRUȚ BUTUMAN * ALEXANDRA VICOL * MIHAI DONȚU * DRAGOȘ RADU * NARCISA VORNICU * SORIN CIOFU
* IOAN CREȚESCU * LIDIA UJA * VLAD VOLF

(CĂLIN CIOBOTARI – secretar literar)

pret bilet – 15 lei , elevi, studenti – 7 lei
biletele le găsiți la AGENȚIA TEATRALĂ în incinta ” Centrului Național de Informare si Promovare Turistică”, din Centrul Istoric – Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4
tel. 0231 / 510 970
5 atașamente

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- realizare site web
avocat suceava servicii resurse umane bucuresti beton amprentat inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi cazare in bran

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express