Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Câinii salvatori – ajutor de nădejde al jandarmilor montani

 

 

      PAV, NIC, PAK, PAKA, MIX, NIB şi PAX nu sunt nişte simple nume de cod, cum am fi tentaţi să credem, ci numele unor animale de serviciu senzaţionale, folosite de jandarmii montani în misiunile de căutare şi salvare în mediul natural sau pentru menţinerea ordinii publice pe traseele montane şi în ariile naturale protejate.

Câinii salvatori provin din rasa ciobănesc german, au vârste cuprinse între patru  şi  şapte ani şi sunt atent selecţionaţi la Centrul Chinologic Sibiu, unde trec prin diverse stagii de pregătire şi evaluare, pentru a vedea spre ce domeniu au aptitudini.

Prima evaluare a acestora are loc între trei şi cinci luni, atunci când animalul urmează cursul de iniţiere, care durează două săptămâni. În funcţie de aptitudinile sale, este repartizat unei structuri a M.A.I. şi intră în serviciu alături de un conductor.

Conductorul, în acest caz un jandarm, este responsabil cu acomodarea câinelui la misiunile pe care le va avea de executat şi, totodată, are grijă de sănătatea, hrănirea şi continuarea antrenamentului specific.

După această primă etapă, în jurul vârstei de 11 luni, câinele va urma un stagiu de specializare, cu o durată de şaisprezece săptămâni, alături de conductorul său.

Animalele selecţionate pentru domeniul montan urmează Cursul de iniţiere a câinilor în specialitatea căutare-salvare în mediul natural.

       Din doi în doi ani, câinii folosiţi la misiunile de căutare-salvare sunt reevaluaţi pentru a li se retesta aptitudinile şi capacitatea de a executa în continuare aceste misiuni, de care depind vieţile oamenilor.

Cîinii salvatori sunt menţinuţi în serviciu până la vârsta de şase ani, dar în funcţie de aptitudinile şi starea de sănătate, această perioadă se poate prelungi până la 10 ani.

După terminarea acestei perioade, în cele mai multe cazuri, datorită relaţiei afective consolidate în decursul anilor şi a misiunilor, câinii sunt îngrijiţi până la sfârşitul vieţii de jandarmi.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac montaj tapet
beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express