Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Veteranii vor putea calatori gratuit chiar si cu vaporul.

În această săptămână Parlamentul României a adoptat două legi care aduc  o serie de măsuri reparatorii pentru veterani.
Astfel, cu 286 voturi pentru, unul împotrivă și 2 abțineri, Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, a adoptat propunerea legislativă a senatorului Doina Federovici pentru modificarea Legii 44/1994 privind veteranii de război , precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război. Legea adoptată de Parlament  aduce o îndreptare a unei situații care până acum era accesibilă neîngrădit celorlaltor categorii de pensionari, si anume veteranii de război şi văduvele de război care locuiesc în mediul rural au dreptul, în cursul unui an calendaristic, la 12 călătorii interne, dus-întors, gratuite, pe mijloacele de transport auto, pe calea ferată sau pe căile fluviale, la alegere”.
Veteranii de război nu vor mai fi obligați să utilizeze cupoanele de călătorii gratuie doar pe calea ferată ci vor putea utiliza orice mijloc de transport care le este la îndemână.’ a declarat inițiatorul acestei legi, senatorul PSD Doina Federovici
Al doilea act normativ adoptat de Parlament și care are ca inițiator Guvernul României propune modificarea bazei de calcul a rentei acordate veteranilor de război, care nu a mai fost majorată din anul 2008, astfel încât aceasta să determine o majorare cu 75% față de valoarea actuală. Totodată a fost reglementată dublarea cuantumului sporului prevăzut de Legea 49/1991 pe care îl primesc invalizii și veteranii de război , stabilit în raport cu durata participării pe front și s-a creat cadrul normativ pentru ca veteranii de război să beneficieze de avansări fără a mai fi condiționați de o zi anume.
Astăzi, veteranii de război au vârsta de cel puțin 86 de ani. Din ce în ce mai împovărați de ani și tot mai puțini de la o zi la alta, veteranii de război mențin vie printre noi istoria unor timpuri de crâncene încleștări. Prin ei, acele timpuri ne privesc peste decenii. Măsurile luate prin aceste legi nu fac decât să aducă o serie de măsuri reparatorii pentru cei care au luptat cu arma în mână pentru ca noi să trăim acum într-o țară liberă și independentă.” a declarat viceliderul senatorilor social democrati, Doina Federovici.
La nivelul județului Botoșani vor beneficia de prevederile acestor modificări legislative peste 2000 de veterani de război și aproximativ 4000 de văduve de război.
Cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial, prin Hotărârea Guvernului României nr. 164/2015, anul 2015 a fost declarat “Anul Veteranilor de Război”.
Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- realizare site web
avocat suceava servicii resurse umane bucuresti beton amprentat inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi cazare in bran

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express