Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Cel mai batran “bisnitar” de bilete de tren are un dosar stufos de ilegalitati

Cazul lui  Vasile Curecheriu, batranul de 90 de ani care a prejudiciat bugetul CFR cu aproximatv 100 000 de lei, a facut inconjorul tarii. Mai multe persoane l-au compatimit pe bietul barbat si au aruncat cu noroi in procurori. Cel mai mult a avut de suferit procurorul Nicoleta Arpinte, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani care desi nu a avut in lucru dosarul a fost amenintata cu moartea de diversi indivizi pe motiv ca a trimis in judecata un biet batran si nu politicienii care fura.

Redăm mai jos comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani:

“Urmare a dezinformărilor masive din mass media din ultimele zile, cu privire la dosarul în care inculpatul Curecheru Vasile din satul Stroiești, comuna Lunca, județul Botoșani, în vârstă de 90 de ani a fost trimis în judecată la data de 29.09.2017 pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, prev. de art. 244 al. 1 și 2 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, dezinformări și manipulări în urma cărora procurorii acestei unități de parchet au fost denigrați și chiar amenințați cu moarte.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, aducem la cunoștință următoarele aspecte: În perioada anilor 2009-2017 inculpatul Curecheru Vasile a fost cercetat în următoarele dosare:
1)     Prin Ordonanța nr. 482/P/2009 din 22.09.2011 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda, față de Curecheru Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
2)     Prin Ordonanța nr. 5161/P/2010 din 26.06.2012 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda, față de Curecheru Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals în formă continuată.
3)     Prin Ordonanța nr. 2259/P/2011 din 01.09.2011 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda, față de Curecheru Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
4)     Prin Ordonanța nr. 15/P/2011 din 02.05.2011 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda, față de Curecheru Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
5)     Prin Ordonanța nr. 3180/P/2011 din 06.10.2011 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda, față de Curecheru Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
6)     Prin Ordonanța nr. 186/P/2012 din 18.05.2012 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda, față de Curecheru Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
7)     Prin Ordonanța nr. 4393/P/2012 din 16.05.2013 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda, față de Curecheru Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
8)     Prin Ordonanța nr. 2932/P/2013 din 08.07.2013 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda, față de Curecheru Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
9)     Prin Ordonanța nr. 278/P/2013 din 04.12.2013 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda, față de Curecheru Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
10) Prin Ordonanța nr. 6263/P/2013 din 14.04.2014 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani s-a dispus clasarea și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda, față de Curecheru Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
11) Prin Ordonanța nr. 1505/P/2015 din 25.06.2015 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani s-a dispus renunțarea la urmărire penală față de Curecheru Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Posibil ca inculpatul să fi fost cercetat și în alte dosare, ale altor unități de parchet din țară.
În toate dosarele menționate mai sus, deși a comis o multitudine de fapte iar prejudiciul cauzat și nerecuperat a devenit din ce în ce mai mare, acesta a beneficiat de o clemență din partea procurorilor ieșită din comun, cum nu a mai beneficiat nicio altă persoană urmărită penal din țară, tocmai datorită vârstei, a faptului că a prins aproximativ 4 luni de război după împlinirea vârstei de înrolare (18 ani), între luna decembrie 1944 și luna mai 1945 când s-a încheiat războiul și a faptului că, de fiecare dată invoca faptul că îi trebuie bani pentru medicamente.

Menționăm faptul că, prin Legea nr. 44/1994, veteranii de război beneficiază, printre multe scutiri și facilități, de asistență medicală și medicamente gratuite prioritar, atât în tratament ambulatoriu, cât și pe timpul spitalizărilor în toate instituțiile medicale civile de stat sau militare.

a)      Deși Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a dispus prin Ordonanța nr. 278/P/2013 din 04.12.2013 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda, față de Curecheru Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la data de 09.02.2015, Judecătoria Botoșani, văzând perseverența infracțională a inculpatului și cuantumul foarte mare a prejudiciului nerecuperat, a dispus admiterea plângerii Direcției Județene a Finanțelor Publice Botoșani, infirmarea soluției și trimiterea cauzei la procuror în vederea trimiterii în judecată.

Urmare a acestui fapt, prin Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani din data de 06.04.2015, inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor susmenționate.
b)      Deși Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a dispus prin Ordonanța nr. 1505/P/2015 din 25.06.2015 renunțarea la urmărire penală față de Curecheru Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la data de 29.01.2016, Judecătoria Botoșani, văzând perseverența infracțională a inculpatului și cuantumul foarte mare a prejudiciului nerecuperat, a dispus admiterea plângerii Direcției Județene a Finanțelor Publice Botoșani, infirmarea soluției și trimiterea cauzei la procuror în vederea trimiterii în judecată.

Urmare a acestui fapt, prin Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani din data de 04.01.2017, inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor susmenționate.

Având în vedere practica instanței de judecată, de redeschidere a dosarelor privitoare la acest inculpat, o perseverență infracțională de neegalat, cât și prejudiciul total, care se ridica la o sumă totală de peste 100.000 lei,  în al doisprezecelea dosar, nr. 1115/P/2016, cel care a declanșat linșajul mediatic al procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, inculpatul a fost, din nou, trimis în judecată.

În următoarele zile se va verifica de ce afecțiuni medicale suferă inculpatul, ce diagnostice i-au fost stabilite, ce tratamente i-au fost prescrise și dacă aceste tratamente i-au fost asigurate conform legii  iar în cazul în care i-au fost asigurate, cine anume a fost beneficiarul real al sumelor de bani obținute de către inculpat din anii 2008-2009 și până în prezent, urmând să comunicăm opiniei publice rezultatele verificărilor.

Mai precizăm faptul că nicio publicație sau post de televiziune dintre cele care au insultat și denigrat procurorii, aruncând asupra lor oprobriul și disprețul public, având drept consecințe batjocorirea și amenințarea acestora, nu a solicitat absolut niciun punct de vedere din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, deși purtătorul de cuvânt este în permanență la dispoziția presei.

Cu privire la posturile de televiziune care au dezinformat, urmează a fi sesizat CNA la data de 27.10.2017″

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express