Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Ciofu: „Am propus Ministerului Muncii să extindă termenul de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap pentru copiii cu dizabilități grave până la vârsta de 18 ani”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a propus Ministerului Muncii și Justiției Sociale extinderea termenului de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap pentru copiii cu dizabilități grave până la vârsta de 18 ani.

În urma întâlnirilor pe care le-am avut cu mai mulți părinți care au copii cu diferite tipuri de dizabilități și care de cele mai multe ori îndeplinesc și rolul de asistent personal sau însoțitor pentru aceștia, am constatat că certificatele de încadrare în grad de handicap au o valabilitate limitată între 6 luni și 2 ani. Acești părinți nu se pot angaja în altă parte pentru că trebuie să fie permanent alături de proprii copii, ca să îi îngijească, în această perioadă nu pot beneficia de credite sau alte drepturi pe care le presupune un contact de muncă pe o perioadă nedeterminată, iar după expirarea valabilității certificatului de încadrare în handicap a minorului, aceștia nu mai au alte venituri. Având în vedere toate aceste aspecte, consider că pentru minorii cu handicap grav sau accentuat trebuie prelungit termenul de valabilitate al certificatului până la împlinirea vârstei de 18 ani”, a declarat Tamara Ciofu.

OUG nr. 51/2017 privind drepturile de asistenţă socială pentru persoanele cu dizabilităţi stabilește că termenul de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap pentru copiii cu anumite dizabilități este de minimum 6 luni şi maximum 2 ani.

Ca medic pediatru, nu pot să nu atrag atenția asupra importanței pe care comunitatea o are în viața unui copil cu dizabilități ireversibile sau degenerative. În multe cazuri recuperea completă a acestora nu va fi realizată niciodată. Rolul pe care îl au serviciile sociale sau măsurile instituționale este unul major, dar, integrarea în societate este responsabilitatea familiei și a membrilor comunității locale. Efectele dizabilităților la minori determină tulburări de dezvoltare care împiedică socializarea, iar acestea pot fi diminuate acolo unde se poate, atât timp cât există toleranță, deschidere și apropiere. În opinia mea scopul nu trebuie să fie instituționalizarea și izolare de societate ci integrarea și participarea pe cât posibil la viața comunității”, a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.


EtichetePostarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express