Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Deputat PSD Tamara Ciofu: „Propun program național de vaccinare anti-HPV ca metodă de prevenție complementară screening-ului și derularea de campanii de informare a părinților

Deputatul social-democrat botoșănean Tamara Ciofu, medic primar pediatru a propus Ministerului Sănătățiidezvoltarea unui program național de vaccinare anti-HPV, virus responsabil de infecții genitale și de apariția cancerului de col uterin, și organizarea de campanii permanente de informare a părinților și tinerilor.

Apreciez ca fiind foarte importantă preocuparea Ministerului Sănătății pentru creşterea capacităţii de screening pentru depistarea bolilor cu impact asupra sănătăţii publice, prin finanțare din fonduri europene, prin care peste 800.000 de femei cu vârsta cuprinsă între 24 – 64 ani vor beneficia de servicii de depistare precoce, HPV şi Babeş Papanicolau, precum şi de triaj citologic. Cu toate acestea, în absența realizării unui program național de vaccinare anti HPV și a derulării unor campanii de informare la nivel național, cu precădere în comunitățile vulnerabile nu se va reduce semnificativ nivelul mortalității prin cancer de col uterin, cu precădere la femeile tinere”, a declarat Tamara Ciofu

În fiecare an, în România sunt diagnosticate 4343 de cazuri noi de cancer de col uterin iar 1909 femei pierd în fiecare an lupta cu această boală, iar aproximativ 12% din totalul cazurilor de cancer de col uterin din Uniunea Europeană provin din țara noastră.

România înregistrează o incidență de 3 ori mai mare decât cea a Uniunii Europene , 34,9 la 100.000 de femei și este pe primul loc dintre toate țările europene în ceea ce privește mortalitatea prin cancer de col uterin, 14,2 la 100.000 femei.

„Studiile arată că toate femeile active din punct de vedere sexual sunt vulnerabile în fața unei posibile infecții cu acest virus, iar 8 din 10 femei vor contracta o tulpină HPV, la un moment dat, pe parcursul vieții. De cele mai multe ori, infecția cu HPV nu prezintă simptome. Prin urmare, multe persoane cu infecție HPV nu știu că o au. În prezent, există două metode esențiale de prevenție împotriva bolilor provocate de infecția cu HPV: prevenția primară, prin vaccinare, și cea secundară, prin screening. De aceea, consider că se impune cât mai rapid, pe lângă realizarea screening-ului, introducerea unui program național de vaccinare anti-HPV”, a subliniat parlamentarul PSD:

În 10 ani de la introducerea vaccinării tetravalente la nivel internațional, s-au putut înregistra progrese remarcabile în țările în care vaccinarea este inclusă în programele naționale de imunizare. Astfel, în Australia, prevalența în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani a fost redusă de 4 ori. În SUA, s-a înregistrat un declin de 56%, a infecțiilor HPV cu genotipurile prevenibile prin vaccinare, la tinerele cu vârsta între 14 și 19 ani ce au fost vaccinate. În Danemarca, un studiu de cohortă ce a analizat date din registrele naționale referitoare la femeile născute în intervalul 1989 și 1999, a remarcat că cele care au primit vaccinul HPV tetravalent au avut un risc de a dezvolta leziuni precanceroase mai mic cu 60% față de cele nevaccinate.


EtichetePostarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express