Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Deputatul PSD Marius Budăi anunță organizarea de informări publice pentru explicarea mecanismului de plată defalcată a TVA

Parlamentarul social-democrat Marius Budăi a anunțat astăzi că a propus Ministerului Finanțelor Publice organizarea unor sesiuni de informare la nivel central și local în fiecare județ pentru explicarea mecanismului de plată defalcată a TVA care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018. Astfel, direcțiile regionale și locale a finanțelor publice ar urma să stabilească un program de întâlniri între reprezentanții ANAF și mediul de afaceri pentru clarificarea și detalierea modalității în care va funcționa acest sistem.

În calitate de membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților consider că este important să explic atât operatorilor economici, cât și contribuabililor plătitori de taxe și impozite din țara noastră care sunt beneficiile mecanismului de plată defalcată a TVA și modul în care se va aplica acest sistem, începând cu 1 ianuarie 2018. Aproximativ 6 miliarde de lei vor fi aduse în plus, la bugetul statului, până în 2020. Acesta este impactul benefic minim estimat pe care aplicarea TVA defalcat îl va aduce. În prezent sunt 350.000 de firme cărora va trebui să li se aplice TVA defalcat, dar sunt milioane de români care sunt beneficiari ai încasărilor bugetare suplimentare”, a declarat Marius Budăi.

TVA defalcat se introduce gradual, de la 1 Octombrie, opțional, iar de la 1 ianuarie obligatoriu. Firmele care adoptă TVA defalcat până la 1 ianuarie 2018, primesc o bonificație de 5% la impozitul pe profit și li se anulează, în anumite conditii, penalitațile la TVA restant.

În ceea ce privește modalitatea de aplicare a acestui nou mod de colectare a TVA, nu există costuri suplimentare pentru agenții economici. Conturile de TVA vor fi deschise automat si gratuit de Trezorerie și nu vor avea comision. Operarea lor se va putea face online, electronic, începând cu 1 ianuarie. Agenții economici corecți care își achită TVA-ul vor fi avantajați prin eliminarea sau reducerea semnificativă a concurenței neloiale din partea acelora care nu își plătesc datoriile către stat, utilizează TVA în alte scopuri și astfel obțin beneficii incorecte. În același timp, TVA defalcat permite recuperarea sumelor reprezentând TVA aferentă operațiunilor efectuate de persoanele aflate în procesul de insolvență”, a adăugat deputatul PSD.

România deține recordul în Uniunea Europeană în privința neîncasării TVA declarat, cu 37,89%, singurele țări care mai înregistrează un deficit mai mare de 30% sunt Malta și Lituania.

Marius Budăi a mai subliniat că „măsura TVA defalcat va fi introdusă împreună cu o serie de avantaje pentru agenții economici și anume: scăderea impozitului pe profit de la 16% la 10% pentru persoanele fizice autorizate; eliminarea procedurii executării silite a firmelor în cazul în care sumele datorate statului sunt aferente creanțelor bugetare. Introducerea TVA defalcat este o măsură necesară, prevăzută în programul de guvernare, pentru reducerea evaziunii fiscale și fraudelor, protejarea intereselor statutului român și asigurarea resurselor necesare, în beneficiul oamenilor.


EtichetePostarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express