Procurorii Directiei Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Suceava au organizat joi dimineata mai multe perchezitii in cadrul unei anchete ce vizeaza infractiuni de natura informaica. Cazul este investigat din 2012 si ar fi implicare persoane din Botosani, Suceava si Mures.
Suspecţii se ocupau cu confecţionarea dispozitivelor de obţinere a datelor de pe cardurile bancare, montarea acestor dispozitive la ATM-uri pentru a fi citite datele de pe banda magnetică a cardurilor, clonarea acestora şi efectuarea de retrageri frauduloase de numerar cu carduri blank.
Deși procurarea dispozitivelor de skimming și coordonarea activităților infracționale avea loc pe teritoriul României, montarea efectivă de skimmere în scopul copierii datelor de pe benzile magnetice ale cardurilor bancare avea loc în străinătate în țări precum Olanda, Norvegia, iar retragerile frauduloase de numerar aveau loc în țări precum Filipine și Coreea de Sud.
Pentru completarea materialului probator, joi dimineaţă, lucrători din cadrul BCCO Suceava, cu sprijinul unor lucrători din cadrul BCCO Mureș, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoșani, I.P.J. Suceava, I.P.J. Botoșani și I.P.J. Mureș, au desfășurat o acțiune operativă, ocazie cu care au fost efectuate trei percheziții domiciliare, au fost puse în executare cinci mandate de aducere și au fost citate alte cinci persoane pentru a fi audiate în calitate de martori.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală precum și de prezumția de nevinovăție. se precizeaza intr-un comunicat DIICOT.