Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Detalii uluitoare din trecutul noului subprefect de Botosani. DNA-ul i-a calcat pe urme

 

Elena Cosman, noul subprefect de Botosani numit printr-o hotarare a Gvuvernului pare sa aiba un trecut dubios. In 2008 a ajuns in atentia presei in urma unei anchete penale  sub acuzaţia de înşelăciune. Cazul a fost preluat procurorii DNA. Redam mai jos stirea aparuta in Monitorul de Botosani care reda faptele pentru care a fost anchetata. Precizam ca Elena Ciobanu este numele din fosta casatorie.

Întreaga afacere s-a derulat la sfârşitul anului 2006, când o asociaţie familială din Vorniceni, înfiinţată de Elena Ciobanu, a solicitat Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit un credit de 368.000 de lei pentru înfiinţarea unei ferme de 250 de oi Karakul. Mai bine de jumătate din sumă, adică peste 200.000 de lei, reprezenta finanţare europeană nerambursabilă, iar restul contribuţia publică naţională în cadrul programului „Fermierul”. Cum era ultima sută de metri din programul SAPARD, planul de afacere a obţinut aprobarea de principiu, iar la începutul lui decembrie 2006 între Elena Ciobanu şi Grigore Cotună, din Piatra Neamţ (n.r. – fost ofiţer de cercetări penale) a fost încheiat un contract prin care ultimul se obliga să-i furnizeze botoşănencei cele 250 de oi din fondul genetic. Ce a urmat este neclar. Banii au fost scoşi din cont, dar oile nu au mai ajuns la Vorniceni. Motivul – acestea ar fi fost bolnave şi nu s-a reuşit înlocuirea lor. Bănuind că ar fi vorba de o deturnare de fonduri, reprezentanţii băncii prin care s-a derulat finanţarea au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Audiaţi, cei doi foşti parteneri au aruncat vina de la unul pe celălalt. „Eu nu am văzut niciun ban. Toată suma a fost plătită în contul lui Cotuna. Există un proces verbal care demonstrează că în decembrie 2006 oile erau bolnave, dar şi un contract adiţional prin care Cotuna solicită amânarea termenului de livrare”, a precizat ieri Elena Ciobanu. Grigore Cotuna a spus, însă, că cei 100.000 de euro au fost împărţiţi – el primind echivalentul în lei a 25.000 de euro, sumă aferentă celor 250 de oi, iar Elena Ciobanu 75.000 de euro. Ancheta procurorilor a arătat că Nicu Stelian Soforon, medic veterinar în Mărgineni (Neamţ), a susţinut că în februarie 2007 botoşăneanca i-a cerut să-i omoare oile pentru a încasa asigurarea, însă a refuzat. Mai mult, imediat după deschiderea liniei de finanţare, Elena Ciobanu a cumpărat un apartament în Botoşani şi un Volkswagen, acesta din urmă cu o terţă persoană. Botoşăneanca a susţinut că achiziţiile au fost făcute cu ajutorul unor cunoştinţe.

Suspecţii sunt în atenţia DNA

Poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale împotriva Elenei Ciobanu sub acuzaţia de înşelăciune, iar împotriva lui Grigore Cotuna pentru complicitate la înşelăciune. După mai bine de 10 luni de anchetă, procurorii au trimis dosarul procurorilor anticorupţie. „Fapta învinuiţilor de a schimba destinaţia fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţii Europene, contrar prevederilor legale, constituie infracţiune. Cum fapta e de competenţa Direcţiei Anticorupţie, dosarul a fost declinat în favoarea Serviciului Suceava al DNA”, a precizat Aurel Simion, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Până la soluţionarea cauzei, anchetatorii au dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri ale celor anchetaţi.

 
Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- realizare site web
avocat suceava servicii resurse umane bucuresti beton amprentat inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi cazare in bran

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express