Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

DEZASTRU cu teatrul botosanenilor! Constructorul anunta:” Subsolul clădirii este plin de apă, igrasie, ciupercă…”

Desi la inceput de ani autoritatile locale si parlamentarii social dmeocrati anuntau ca au identificat o solutie pentru ca lucrarile la teatru sa fie reluate, situatia pare sa nu fie roz. Printr-un comunicat de presa, constructorul anunta ca starea cladirii s-a deteriorat extrem de tare si exista un risc maxim de prabusire.
“Contractul de lucrări având ca obiect “CONSOLIDAREA ȘI RESTAURAREA TEATRULUI <>” a fost încheiat între SC VICTOR CONSTRUCT SRL (în calitate de Antreprenor-executant) și Municipiul Botoșani (în calitate de Achizitor-beneficiar) la data de 15.07.2014.
 
Noi, SC VICTOR CONSTRUCT SRL ne-am îndeplinit obligațiile contractuale cu bună-credință, până la momentul în care autoritatea contractantă Municipiul Botoșani ne-a transmis decizia de suspendare a lucrărilor. Conform legislației în vigoare referitoare la achizițiile publice, noi suntem obligați la respectarea deciziilor autorității contractante. Culpa privind degradarea clădirii Teatrului “Mihai Eminescu” este imputabilă Municipiului Botoșani, întrucât în susținerea interesului pentru terminarea lucrării am trimis nenumărate adrese, atât înainte cât și ulterior suspendării lucrărilor, prin care am atras atenția asupra faptului că toată această neglijență poate duce la o posibilă prăbușire a monumentului istoric.
 
Deși firmei noastre nu îi pot fi imputate nici o culpă asupra degradării clădirii, noi, fiind obligați doar să așteptăm decizia de reîncepere a lucrărilor, adică să așteptăm până Municipiul Botoșani va avea fondurile necesare execuției lucrării,  din respect pentru cunoscutul monument istoric, am desfășurat o serie de demersuri, am apelat la toate instituțiile care pot avea un impact pozitiv în obținerea fondurilor necesare, motivate de faptul că Municipiul Botoșani a rămas în continuare indiferent solicitărilor noastre. Au fost trimise peste 75 de adrese oficiale Primăriei Botoșani, peste 42 de adrese către diferite instituții ale statului, peste 10 memorii către anumite instituții ale statului, au fost trimise memorii si semnale din partea noastră către toți parlamentarii din Botosani: Senator Doina Federovici, Senator Lucian Trufin, Senator Costel Șoptica, Deputat Tamara Ciofu, Deputat Mihaela Huncă, Deputat Marius Budăi, Deputat Răzvan Rotaru, Deputat Lupașcu Costel, Deputat Achiței Cristian, obiectivul a fost vizitat de către 2 miniștri PSD si 4 secretari de stat PSD în ultimele 12 luni, TOATE ACESTEA RĂMÂNÂND FĂRĂ NICI UN RĂSPUNS, autoritățile au sfidat și sfidează în continuare opinia publică CU TOATE CĂ au obligativitatea de a răspunde public referitor la ce se întâmplă cu această clădire – MONUMENT DE O VALOARE CULTURALĂ INESTIMABILĂ.
 
De 44 luni (!!!) așteptăm, cu tot efectivul nostru de susținere a unei clădiri, precum schele metalice, popi metalici, sprijiniri, să începem lucrările, susțineri care nu ne sunt decontate de către municipalitate, deși există demersuri în acest sens. Municipiul Botoșani este complet dezinteresat, deși, în calitate de constructor, am atras atenția asupra problemelor ce au apărut din cauza sistării lucrărilor.
 
Lucrările care s-au făcut în primele luni s-au degradat aproape în totalitate, și atragem atenția că în aceste condiții, costurile de reparație vor fi duble sau triple. Am insistat și subliniat în toate întrevederile cu autoritățile faptul că deja subsolul clădirii este plin de apă, igrasie, ciupercă, care macină și degradeaza într-un ritm alert toată clădirea. Starea de degradare constatată în prezent se datoreaza în mare parte factorilor de mediu (temperatură, umiditate, cicluri repetate de îngheț-dezgheț, agenți de poluare, microorganisme etc.), stare de degradare care se va accentua în perioada următoare.
 
Dragi botoșăneni, dorim să vă aducem la cunoștiință faptul că, în ciuda percepției generale că pentru orice lucrare nefinalizată este responsabil constructorul, în ceea ce privește reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, întreaga responsabilitate o poartă factorii de decizie care reprezintă Primăria Botoșani. Astfel, cu părere de rău, atenționăm public faptul căMonumentul Istoric Teatrul „Mihai Eminescu” este în continuă degradare, iar societatea noastră nu este responsabilă pentru aceasta. 
 
În final, dorim să-i asigurăm pe toți cei interesați că nu renunțăm la a solicita factorilor de decizie atât de la nivel local și central rezolvarea problemei, sprijinind orice inițiativă legală ce poate duce la consolidarea și restaurarea acestei clădiri atât de importante pentru întreaga comunitate”. Comunicat VICTOR CONSTRUCT
Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express