Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

DNA pe urmele unui fost viceprimar de Botosani. Suspectat este si fratele acestuia

In urma cu cateva zile procurorii DNA Suceava au efectuat mai multe perchezitii in Botosani.  S-au ridicat zeci de dosare de la primarie, Modern Calor dar si de la societatea unui consilier local, fost viceprimar. Documentele vizau modernizarea retelei de termoficare si constructia parcului de agrement Cornisa.

La momentul respectiv procurorii nu au facut publice numele celor suspectati. Iata ca, astazi, ies la iveala nume sonore ale politicii locale. Catalin Alexa, actual consilier local a fost pus oficial sub urmarire penala fiind suspectat de abuz in serviciu si conflict de interese.

Alexa Cătălin-Virgil, este suspectat pentru săvârşirea infracţiunilor de:

abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit prev. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raporta tla art. 297, alin. 1 din codul penal, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, constând în aceea că în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul Primăriei municipiului Botoşani şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu având ca obiect verificarea ofertei şi documentelor care atestau îndeplinirea criteriilor de calificare şi selecţie, depuse de SC Inginer Consultant SRL Suceava, atribuind în mod nelegal acestei societăţi contractul de ,,Asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor-sursa şi reţele” în cadrul Proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Botoşani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”,

conflict de interese de art. 301 Cod penal, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, constând în aceea că în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului de servicii „Asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor – sursa şi reţele”, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a participat la luarea deciziei de atribuire contractului amintit către S.C. INGINER CONSULTANT S.R.L., obţinând indirect pentru sine un folos patrimonial în cuantum de 142.115,32 RON cu TVA, în calitatea sa de asociat în cadrul SC EDIFICO SRL (subcontractant nedeclarat), cât şi pentru fratele său BOGDAN VASILE ALEXA în cuantum de 801.452,64 RON cu TVA, în calitatea acestuia de asociat în cadrul SC EDIFICO SRL, SC HIT AG SRL şi SC CONFAST SRL (subcontractanţi nedeclaraţi),  arata DNA Suceava, intr-un comunicat de presa.

 

In acelasi dosar figureaza si fratele sau, Alexa Bogdan-Vasile care la randul sau este suspectat de participatie improprie la infractiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Alexa Bogdan-Vasile, este suspectat pentru săvârşirea infracţiunii de:

 

  • participaţie improprie la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prev. de art. 52,  alin. 3 din Codul penal raportat la art. 181 alin. 1 şi alin. 3 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 din Codul penal constând în aceea că pe fondul necunoaşterii de către Beneficiar (Primăria Municipiului Botoşani) a faptului că documentele ofertei S.C. Inginer Consultant S.R.L. Suceava şi contractul de servicii de supervizare au fost falsificate, a acţionat conştient, contribuind mijlocit la prezentarea unor declaraţii false sub aspectul conţinutului şi a unor documente falsificate sub aspectul semnăturii aplicate, înlesnind astfel obţinerea pe nedrept de fonduri europene în cuantum de 2.241.620.91 RON, cu TVA inclus, arata DNA Suceava, intr-un comunicat de presa.

 

Cei doi frati ar fi reusit sa obtina castiguri de peste 900 000 lei prin intermediul unei societati comerciale care a executat lucrari la proiectul de termoficare, aceasta fiind insa subcontractanta nedeclarata a unei societati din comuna Scheia, mun. Suceava

Atat Catalin-Virgil Alexa cat si Bogdan-Vasile Alexa au luat cunostinta de faptul ca sunt suspecti in acest dosar.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- realizare site web
avocat suceava servicii resurse umane bucuresti beton amprentat inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi cazare in bran

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express