Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Doctori rasplatiti cu excursii la Paris sau Las Vegas de firmele de medicamente

Excursii la schimb pe recomandari medicale

Ancheta DNA privind coruptia din domeniul farmaceutic vizeaza mai multi medici printre acestia fiind si sefi de clinici si ai unor sectii de oncologie, au declarat, marti, pentru AGERPRES, surse judiciare. Ar fi implicati 16 medici, inclusiv avand functii de sefi de clinici si sectii de oncologie, medici specialisti oncologi, coordonatori si responsabili ai Programului National de Sanatate – subprogramul oncologie.

Aceleasi surse au sustinut ca ar fi implicati un presedinte al Comisiei de oncologie, un inspector la DSP Mures, care controleaza farmacii, si peste 10 reprezentanti zonali ai firmelor de medicamente. Anumite firme de medicamente ar fi oferit unor medici din judetele Mures, Salaj, Sibiu, Bistrita si Cluj achitarea cheltuielilor la diverse simpozioane si congrese internationale, excursii in diverse tari, bunuri, foloase si alte servicii, conditionandu-le de prescrierea medicamentelor pe care le produc sau pe care le distribuie.

Potrivit surselor citate, s-ar fi optat pentru varianta medicamentelor mai scumpe in locul unor medicamente generice, echivalente, care au aceeasi compozitie chimica si acelasi efect terapeutic, insa ar fi fost mai ieftine.

Congrese medicale in Las Vegas, Paris si la Marele Canion

Zeci de medici oncologi din toata tara au beneficiat de excursii la Paris sau Las Vegas platite de firme de medicamente, aceste „sponsorizari” fiind de fapt o mita mascata, in schimbul prescrierii anumitor medicamente bolnavilor de cancer, au declarat pentru AGERPRES, surse judiciare.

Astfel, in 2014, un producator de medicamente a achitat suma de 4,1 milioane lei unui operator de turism pentru a organiza excursii in strainatate pentru medici. Procurorii au identificat facturi fiscale emise de firme de turism aferente unor evenimente realizate in orasele Ottawa (perioada 12-16 februarie 2013), San Diego (perioada 24-31 octombrie 2013), Hotel Kronwell Brasov (perioada 18-20 iulie 2014), Hotel International Iasi (perioada 23-24 iulie 2014) si Hotel Ramada Sibiu (perioada 1-3 august 2014).

In vederea desfasurarii congreselor din Ottawa (Canada) si San Diego (USA), o firma de medicamente a incheiat mai multe contracte de sponsorizare cu medicii participantii la aceste intruniri. Procurorii au descoperit insa ca presupusul eveniment organizat la Ottawa in perioada 12-16 februarie 2013 a avut loc in realitate la Paris, in luna ianuarie 2013, fiind de fapt o deplasare in scop turistic.

Sursele judiciare au precizat ca la deplasarea in Paris au participat aproximativ 30 de medici, fiind decontate cheltuieli de cazare, masa, transferuri, bilete de avion si bilete de spectacol. Si in cazul evenimentului ce apare in acte ca fiind organizat la San Diego, in perioada 24-31 octombrie 2013, exista probe ca a fost vorba de o excursie. Astfel, deplasarile medicilor s-au realizat la San Diego (4 nopti) si Las Vegas (3 nopti), insa in acte firma de turism a trecut doar San Diego, la cererea reprezentantului unei firmei de medicamente.

Congresul de la San Diego a avut ca tema reumatologia. Medicii romani au fost cazati initial in San Diego pentru cateva zile, ulterior fiind transferati in Las Vegas, unde au fost cazati la hotelul „Bellagio”, tot timp de cateva zile. Pe timpul petrecut in Las Vegas, medicii nu au participat la un congres, ci au facut o excursie la „Grand Canyon”.

Procurorii mai sustin ca medicii vizati au fost implicati si in realizarea unor asa-zise studii clinice, pentru care au fost remunerati, insa studiile in cauza nu au la baza date reale, aceasta fiind inca o modalitate prin care medicii erau recompensati financiar pentru sprijinul acordat producatorilor de medicamente.

Sursa Pro TV

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express