Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Doina Federovici: „Noul An Școlar începe sub auspiciile celor mai importante investiții în infrastructura școlară din ultima perioadă”

„Cu toate că mai sunt încă multe lucruri de îndreptat și de rezolvat în domeniul educației, acest an școlar începe sub auspiciile realizării celor mai importante investiții din ultimii ani în infrastructura de învățământ, atât la nivelul județului Botoșani, cât și în restul țării, a creșterilor de venituri pentru profesori și a majorărilor de burse pentru elevi. Majoritatea obiectivelor de investiții sunt în derulare. Acest lucru înseamnă că toate școlile din România au început să aibă condiții civilizate, inclusiv în ceea ce privește siguranța, igiena și dotarea cu mobilier și materiale didactice noi”, a declarat Doina Federovici.

În județul Botoșani au fost aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală finanțări în valoare de 41 de milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea și construirea de grădinițe și școli.

În prezent sunt în desfășurare lucrări de renovare și construcție pentru 46 de grădinițe în 32 de localități, din care 15 sunt noi și sunt reabilitate și dotate 98 de școli din 42 de unități administrativ teritoriale, din care 5 sunt noi, inclusiv în municipiile Botoșani și Dorohoi și în orașele Săveni, Darabani și Bucecea.

„Ne-am ținut de cuvânt față de personalul din domeniul educației, așa cum am promis. Salariile din învățământ au crescut în prima parte din 2018 față de aceeași perioadă din 2017. De asemenea, s-a majorat finanțarea cheltuielilor anuale pentru pregătirea elevilor și s-au crescut veniturile pentru cei 53.000 de salariați din învățământ, personal nedidactic, iar la 1 martie 2018 s-au mărit salariile pentru tot personalul didactic din învățământul preuniversitar și universitar. În urmă cu câteva luni, au fost îndreptate și ultimile inechități din sistem pentru angajații care asigură realizarea managementului sistemului educațional la nivel local”, a susținut președintele PSD Botoșani.

Doina Federovici a susținut în Parlament alături de colegii săi proiectul de lege pe care l-a propus Guvernul pentru stimularea angajatorilor să creeze locuri de muncă pentru absolvenții de studii superioare și ucenici.

Totodată, de anul acesta se aplică și legea internshipului care prevede că tinerii în vârstă de cel puțin 16 ani pot să participe la stagii de practică plătite la firme private sau instituții publice, pe perioade de cel mult șase luni.

„Începând cu acest an școlar a fost majorat cuantumul bursei „Bani de liceu” de la 180 lei/lună la 250 lei/lună și a crescut valoarea plafonului maxim de acordare a bursei de la 150 lei la 500 lei, pe membru de familie. Mai avem multă treabă de făcut în domeniul educației, dar au început să se simtă o parte a măsurilor pe care ne-am angajat că le vom adopta. Le urez succes în Noul An Școlar elevilor, profesorilor, părinților și bunicilor din Botoșani și din întreaga țară”, a adăugat vicepreședintele PSD.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express