Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

FOTO Dezbatere fara precedent!Un deputat botosanean pune bazele unei gradinite pentru copiii speciali

Deputatul Tamara Ciofu a organizat astăzi prima dezbatere publică privind creșterea gradului de integrare a persoanelor cu dizabilități din Botoșani, la care a invitat în calitate parteneri reprezentanții tuturor autorităților locale, precum și membrii mai multor asociații care promovează drepturile celor cu nevoi speciale. Consultarea publică care a avut loc la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani a avut ca scop identificarea de soluții legislative, precum și modalități de rezolvare a problemelor cu care se confruntă persoanele cu probleme de auz și vedere, cei care suferă de tulburări de spectru autist, sindrom down, deficiențe locomotorii, în vederea asigurării unei vieți independente și a facilitării deplasării în spațiile publice.

Subiectul principal l-a reprezentant demersul pe care deputatul social-democrat l-a demarat pentru înființarea unei grădinițe speciale pentru copiii cu dizabilități. Parlamentarul botoșănean a solicitat deja Ministerului Educației Naționale acordul de principiu pentru înființarea în municipiul Botoșani a unei unități școlare de nivel preșcolar pentru pregătirea copiilor cu nevoi speciale. În acest sens, s-a identificat deja o locație unde ar putea funcționa grădinița, iar reprezentanții Consiliului Județean și Consiliului Local sunt dipuși să acorde sprijinul administrativ și financiar pentru a susține un astfel de demers. În clădirea respectivă a funcționat o școală, iar acum este un centru al persoanelor fără adăpost în urma protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Municipiului Botoșani.

În opinia mea, copii care din naștere au fost privați de o viață normală au dreptul să fie integrați și ajutați de comunitate. La Botoșani există un singur centru pentru copiii cu nevoi speciale dar are o capacitate redusă. Avem obligația să ne asigurăm că fiecare copil și adult nevăzător sau surd primește resursele financiare stabilite prin cadrul legislativ și are acces nemijlocit și neîngrădit la toate serviciile publice”, a declarat Tamara Ciofu.

Din partea autorităților locale au participat: prefectul județului, președintele Consiliului Județean, reprezentanți de la Primăria Municipiului Botoșani, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Serviciul Public Local de Asistență Socială, Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Spitalul Județean de Urgență Mavromati.

Din partea asociațiilor au fost prezenți membrii de la: Asociația Nevăzătorilor din România, Filiala Botoșani, Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Botoșani, Asociația Națională a Surzilor din România, Filiala Botoșani și Filiala Iași, Asociația Părinților cu Sindrom Down „Ne trebuie speranță!”, Asociația „Salvează o inimă”, Asociația „Ridică-te și umblă” și Asociația „Light into house”.

Am organizat această dezbatere și la nivel local, așa cum am făcut și la Parlament consultări cu reprezentanții asociațiilor persoanelor cu dizabilități și cei de la ministerele de resort deoarece consider că este important să le ascultăm problemele, să le preluăm cerințele și împreună cu autortiățile locale să identificăm soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale acestor persoaneÎn acest moment am început mai multe demersuri pentru introducerea în legea privind circulația pe drumurile publice a obligativității instalării de instalații acustice pentru nevăzători la semafoarele aflate în principalele locuri aglomerate din orașe, precum și a organizării de către autoritățile locale de servicii de asistenţă vie pentru persoanele care au afecțiuni de vedere, tulburări a activităţii creierului de tipul epilesiei și diabet”, a subliniat deputatul PSD.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express