Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

FOTO Ministrul apelor a venit val vartej la Botosani sa inspecteze un baraj inceput pe vremea comunistilor

In cursul acestei dimineti a ajuns la Botosani ministrul Apelor si Padurilor. Insotit de un intreg alai de directori, primari, parlamentari si sefi de judet, Ioan Denes s-a deplasat la barajul de la Varfu Campului.

Ministrul a facut o prima oprire la prefectura iar apoi a mers direct la primaria  Varfu  Camoului, acolo unde a fost asteptat de primarita Maria Hutu cu colac si sare. In incinta Primariei s-a amenajat o mare masa incarcata cu tot felul de preparate culinare si cu placinte. Nu a degustat mai nimic insa s-a interesat de barajul la care lucrarile au inceput de pe vremea comunistilor si nu s-au finalizat nici in ziua de astazi.

S-au investit de-a lungul anilor 118 milioane de lei iar conform unor calcule din urma cu ani buni si ar mai fi necesari inca 50 de milioane de lei doar ca valabilitatea acestor calcule a expirat si vor trebui facute noi documentatii.

Practic acest baraj ar salva de inundatii Lunca Siretului si ar fi o sursa de alimentare cu apa, avand in vedere ca barajul de la Siret este colmatat in proportie de 85% iar in 15 ani la Botosani nu ar mai putea sa ajunga apa potabila.

De la primarie, ministrul s-a deplasta la baraj.

“Este o investitie istorica ce a inceput in 27 octombrie 1987. A avut perioade in care s-au alocat fonduri si perioade in care a ramas fara fonduri. In proiectul initial valoarea investitiei este de 168 de milioane de lei, din care pana acum, in cei 31 de ani s-au alocat 118 milioane de lei ramanand din valoarea proiectului initial aproximativ 50 de milioane de lei de investit. Sunt de fapt doua chestiuni care trebuie separate si extrem de importante ca aceasta acumulare sa-si intre in rol si sa punem la dispozitia cetatenilor judetului Botosani apa bruta care sa fie transformata in apa potabila. In acest an , asa cum va spuneam, acesti indicatori tehnico-economici ce se vor finaliza in cateva luni de zile, iar noi pe legislatia actuala vom aloca sume de bani pentru a putea sa apropiem finalizarea investitie.” a mentionat Ioan  Denes, ministrul apelor si padurilor

Problema spinoasa a investitiei este insa alta. Sunt aproximativ 300 de hectare de teren care necesita exproprieri si 125 de hectare de teren forestier din care 90 de hectare rezervatie naturala, 25 dintre acestea intra sub incidenta legislatiei de mediu, motiv pentru care demersurile sunt extrem de dificile.

Dupa vizita de la  Varfu Campului, ministrul a mers la acumularea de la  Bucecea.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express