Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

FOTO Oamenii care salveaza vieti si sting incendii, premiati astazi la Botosani

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a organizat, în perioada 19 – 21 iunie 2017, faza zonală a ”Competiției naționale de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat”, la care au participat șase echipaje aparținând Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Iași, Suceava, Bacău, Neamț, Vaslui și Botoșani.

Pompierii din Neamţ și cei  din Suceava au câștigat etapa zonală a Competiției naționale de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat și vor reprezenta Moldova la faza națională a competiției, la cele două secțiuni.

Timp de două zile, concurenții și-au demonstrat cunoștințele, abilitățile și priceperea în stăpânirea tehnicilor și procedurilor pentru descarcerare și acordare a primului ajutor medical calificat. Competiția a avut două probe, respectiv „descarcerarea din vehicule” și „acordarea primului-ajutor calificat” și s-a desfășurat în parcarea Kaufland din municipiul Botoșani.

Evenimentul, primul de acest gen organizat în judeţul nostru, a atras un public numeros. Botoșănenii au avut posibilitatea să urmărească, în mod real, intervențiile pompierilor militari, atât pentru descarcerare, cât şi pentru acordare a primului ajutor medical calificat, în rezolvarea unor scenarii complexe și inedite.

Atât la deschiderea competiției, cât și la festivitatea de premiere, alături de pompierii din Iași, Suceava, Bacău, Piatra Neamț, Vaslui și Botoșani, au fost: prefectul județului, Constantin Dan Șlincu, vicepreședinții Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta și Constantin Liviu Toma, șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanții ai UPU – SMURD Botoșani și ai Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

Lupta pentru ocuparea primului loc pe podium a fost acerbă. Evaluatori au apreciat, atât îndemânarea, cât şi rapiditatea, dar şi respectarea cu stricteţe a tehnicilor şi procedurilor specifice. La finalul competiției, pe prima treaptă a podiumului, la proba „acordarea primului ajutor calificat” a urcat echipajul ISU Suceava, iar la proba „descarcerare” – echipajul ISU Neamț.

Conducerea ISU Botoșani dorește să aducă mulțumiri, și pe această cale, tuturor instituțiilor și operatorilor economici care și-au adus aportul la buna desfășurare a acestui eveniment.

Scurt istoric al SMURD la Botoșani

Aproape 30.000 de botoșăneni au fost salvaţi de medicii, asistenţii şi paramedicii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Botoşani, în ultimii șase ani. În perioada analizată, pompierii botoșăneni au avut peste 150 de misiuni de descarcerare a unor persoane rămase captive în autovehiculele implicate în accidente rutiere.

Personalul medical care deserveşte ambulanţele SMURD (echipaje de prim ajutor şi echipajul de terapie intensivă mobilă) a avut în medie 14 intervenţii pe zi. În acest an, în luna decembrie, se împlinesc șapte ani de când Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) este în slujba botoşănenilor.

Pe 16 decembrie 2010, a fost operaţionalizat la Botoşani, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani fiind dotat cu două ambulanţe de tip B 2, care au fost repartizate la Detaşamentele de Pompieri Botoşani şi Dorohoi.

Cele două ambulanţe SMURD erau deservite de 30 de subofiţeri operativi – paramedici, pregătiţi prin cursuri teoretice şi stagii de practică în acordarea primului ajutor medical şi asistenţă medicală prespitalicească.

Doi ani mai târziu, mai exact pe 9 mai 2012, în judeţul Botoşani au fost deschise alte două substaţii SMURD, la Săveni şi Ştefăneşti. Ambulanţele SMURD de tip B2 care deserveau noile substaţii au intrat în dotarea I.S.U. Botoşani prin programul de reînnoire şi modernizare a parcului auto, derulat de Ministerul Sănătăţii.

 


EtichetePostarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express