Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

FOTO Premiu naţional pentru un proiect social al tinerilor din Laurian

Clasa a XII – a a profilului bilingv franceză a Colegiului Naţional „A.T.Laurian” merită lăudată  din plin, după ce a demonstrat că poate realiza un proiect social demn de Premiul I la nivel naţional. Tinerii, coordonaţi de profesorul Gabriela Mangîr, s-au înscris la un concurs din cadrul  manifestărilor dedicate francofoniei, competiţia finală având loc la Bucureşti în ultima decadă a lunii martie. Practic, în cadrul competiţiei intitulată “Europe, Jeunesse, Francophonie”, concurenţii sunt provocaţi să explice ce ar face dacă ar fi eurodeputaţi timp de un an. Laurienii au ales să conceapă şi să prezinte un poiect destinat tinerilor cu deficienţe psihice uşoare, luând în calcul ce ar trebui făcut pentru ca grupul ţintă să se integreze mai uşor şi să-şi aleagă o carieră compatibilă.

            „A fost lansat ca un joc, însă elevii l-au luat în serios şi s-au documentat, au contactat specialişti, au discutat cu tineri cu astfel de mici probleme şi au realizat un proiect cu buget defalcat pe cheltuieli, cu toate aspectele incluse puse la punct. Îi felicit şi pe această cale.”, ne-a explicat profesorul coordonator. „Jocul” a fost evaluat de organizatori, în speţă de Facultatea de Ştiinţe Politice din Bucureşti, alături de Ambasada Franţei în România, Ministerul Educaţiei şi Organizaţa Internaţională a Francofoniei, iar tema competiţiei a fost orientarea şcolară şi profesională a tinerilor. Pentru finală au fost selectate 9 proiecte provenind de la 8 licee din ţară, două dintre acestea fiind ale Colegiului Naţional „A.T.Laurian”.

A atras proiectul celor de la XII H, profil bilingv franceză, pentru maniera în care a fost prezentat de iniţiatori, dar şi pentru documentarea de care au dat dovadă aceştia după ce au contactat specialiştii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, elevi ai Şcolii nr. 16 şi specialişti ai Centrului pentru Resurse şi Asistenţă Educaţională. Laurienii au conceput un proiect prin care, întâi de toate, se instruiesc părinţii şi profesorii tinerilor cu probleme, aceştia urmând cursurile unor profiluri pentru ucenici ce ţintesc meserii din cabinetele de coafură, restaurante sau fabrici de confecţii. Cei patru laurieni şi-au prezentat şi apărat proiectul răspunzând la toate întrebările juriului, acesta oferindu-le odată cu premiul I şi o excursie la Bruxelles. Botoşănenii vor pleca, aşadar, în luna mai să vadă cum funcţionează instituţiile Uniunii Europene la ele acasă, recompensă pentru maturitatea de care au dat dovadă în modul în care au abordat tema lansată în concurs. Felicitări!

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express