Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

FOTO Sute de baloti de paie adusi de primari din judet in comuna cu ANTRAX

Prefectul Dan Șlincu, în colaborare cu primarul comunei Manoleasa, Cristinel Aroșculesei și directorul Direcției Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Minodora Vasiliu, a identificat soluții în ce privește asigurarea hranei pentru animalele din satul Flondora – comuna Manoleasa.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a adresat un apel în rândul primarilor din vecinătatea comunei Manoleasa, de a lua legătura cu fermierii din zonele din care provin, pentru a ajuta, în limita posibilităților, cu hrană pentru animelele ținute în curțile oamenilor, având în vedere că pășunatul încă este interzis, urmare unei suspiciuni de antrax la un vițel, apărută pe 17 iunie 2017.

Au răspuns apelului primarii din mai multe comune, printre care Vlăsinești, Mitoc, Ștefănești, Coțușca și Avrămeni iar azi, 22 iunie 2017, au fost descărcate primele cantități de hrană pentru animale. Și primarii comunelor Ripiceni, Hănești și Adășeni au anunțat că vor sprijini locuitorii satului Flondora.

Din primele estimări, până acum s-au colectat deja cantități care depășesc rația recomandată pe o perioadă de șapte zile, astfel că sătenii au început să primească hrană uscată, pe cap de animal. De asemenea, primarul comunei le-a sugerat să procure și hrană verde din mai multe zone din Manoleasa, cum ar fi de pe diferite suprafețe de teren, din apropierea canalelor de irigații sau din pădure, după ce a obținut un acord de la Romsilva în acest sens.

Mulțumesc tuturor primarilor și fermierilor care au răspuns la apelul nostru de solidaritate, de a sprijini crescătorii de animale din Flondora care se află în această situație dificilă. Am discutat cu cetățenii și i-am rugat să înțeleagă situația și să mai aibă puțină răbdare până ce vor putea să scoată animalele din nou la pășunat”, a susținut prefectul Dan Șlincu.

O altă soluție la problema ridicată ar fi fost adoptarea unei hotărâri prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) de alocare a unor sume de bani pentru achiziția de furaje însă, odată respectate procedurile legale, termenele până la care ar fi putut ajunge furajele la crescătorii de animale s-ar fi prelungit iar situația ar fi devenit critică.

În cazul în care nu vor apărea alte suspiciuni de antrax la bovine, locuitorii își vor putea duce animalele la pășunat de joi, 29 iunie 2017.

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express