Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

GRAV Teatrul botosanenilor, la un pas de prabusire! Constructorul trage un semnal de alarma

Reabilitarea Teatruli “Mihai Eminescu”, inceputa de mai bine de doi ani a stagant definitiv si nu sunt semnale pozitive ca va fi reluata prea curand. Imobilul se deterioreza de la o zi la alta iar pericuolul de prabusire este maxim.  Reprezentantii societatii care a castigat contractul de reabilitare au trimsi pe adresa redactiei un comunicat de presa pe care il redam mai jos.

“Contractul de lucrări având ca obiect “CONSOLIDAREA ȘI RESTAURAREA TEATRULUI MIHAI EMINESCU” a fost încheiat între SC VICTOR CONSTRUCT SRL (în calitate de Antreprenor-executant) și Municipiul Botosani (in calitate de Achizitor-beneficiar) la data de 15.07.2014.

Până în prezent (dupa cca. 37 -treizeci și șapte!- luni) societatea noastră a transmis zeci de adrese în cuprinsul cărora am semnalat numeroasele probleme de proiectare, precum și atenționari repetate privind problemele grave constatate în urma preluarii amplasamentului, constând în starea avansată de deterioare a structurii de rezistență a clădirii (cu titlu de exemplu, fisurile din grinzi și planșee, corodarea armăturii, cavernele din betonul aferent, infiltrațiile de apă și zidurile deteriorate).

Toate aceste probleme – care ne-au împiedicat să executăm lucrările conform Contractului, Graficului de execuție și Proiectului tehnic pus la dispoziție de către Beneficiar – trebuiau tratate de către acesta din urmă cu maximă seriozitate, în sensul identificării urgente a unor soluții.

În loc să se adopte o soluție constructivă, și autoritățile publice să se implice în căutarea de soluții și rezolvarea problemelor, așa cum au procedat alte instituții în situații similare, au ales o atitudine de indolență și nepăsare și, după 37 de luni de la data semnării contractului, s-a bătut pasul pe loc și nu s-a întreprins nimic pentru găsirea unei soluții viabile.

Pe această cale, noi SC VICTOR CONSTRUCT SRL , dorim să tragem un semnal de alarmă și să informăm atât opinia publică cât și autoritățile responsabile că această atitudine de nepăsare bazată pe incompetența și lipsa de responsabilitate a condus la situația inadmisibilă ca o clădire monument istoric, amplasată în centrul orașului, să reprezinte un pericol iminent de prăbușire.Societatea noastră a acceptat suspendarea lucrărilor dispusă de către Primaria Municipiului Botoșani, fiind de bună credință și crezând că lucrurile se vor rezolva într-un interval de timp decent, însă acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult, întârzierea realizării lucrărilor aduce după sine o serie de neajunsuri, societatea suferind prejudicii financiare mari prin neimplementarea proiectului și mai ales prejudicii de imagine.

Dragi botoșăneni, dorim să vă aducem la cunoștiintă faptul că, în ciuda percepției generale că pentru orice lucrare nefinalizată este responsabil constructorul, în ceea ce privește reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, întreaga responsabilitate o poartă factorii de decizie care reprezintă Primăria Botoșani, printre care în special fostul primar dl. Ovidiu Iulian Portariuc, deoarece acesta era direct răspunzător de luarea unor măsuri și decizii adecvate. Atâta vreme cât aceste decizii nu au fost luate, prejudiciile financiare aduse societății noastre, precum și disconfortul locuitorilor municipiului Botoșani prin blocarea acestui proiect îi sunt direct imputabile.

Dorim să precizăm că toate susținerile noastre din cadrul celor de mai sus nu sunt niște simple afirmații lipsite de suport, ci pot fi probate cu nenumărate documente (adrese, informări, minute de ședință etc.) și pot fi transmise și puse la dispoziția oricui le solicită .

Cunoscând importanța acestei clădiri simbol a orașului Botoșani, am luptat și ne-am străduit să ducem la bun sfârșit acest proiect, sperând că poate autoritățile se vor sesiza pe acest caz. Însă în toată această perioadă nu s-a întâmplat altceva decât să aibă loc zeci de întâlniri și ședințe în care se făceau promisiuni care nu au fost niciodată respectate.

Între timp clădirea se deteriorează și degradează în continuare, botoșănenii sunt privați de dreptul de a dispune în scop recreativ de această clădire, societatea noastră ține blocate echipamente și bani , și mai mult decât atât, fără să aibă nici o vină , este blamată de eșecul acestui proiect, în timp ce autoritățile responsabile nu se implică în mod concret în rezolvarea problemei și nu au manifestat nici un fel de interes , altul decât frica de a lua o decizie imperios necesară pentru finalizarea acestui proiect și fuga de responsabilitate.

În final, dorim să-i asigurăm pe toți cei interesați că nu renunțăm la a solicita factorilor de decizie atât de la nivel local și central rezolvarea problemei, sprijinind orice inițiativă legală ce poate duce la consolidarea și restaurarea acestei clădiri atât de importante pentru întreaga comunitate.”

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express