Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

În urma solicitărilor deputatului PSD Tamara Ciofu, Ministerul Sănătății a aprobat dotarea cu aparatură a cabinetelor medicilor de familie și a centrelor de permanență

Parlamentarul PSD Tamara Ciofu a anunțat astăzi că în urma mai multor solicitări pe care le-a adresat încă de anul trecut Guvernului pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie și a centrelor de permanență cu aparatură medicală, Ministerul Sănătății a adoptat normele legislative care acordă posibilitatea de achiziționare a mai multor tipuri de echipamente pentru asigurarea tratamentului primar.

Conform Ordinul nr. 1484/7310/2017 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice cu privire la asigurarea continuității asistenței medicale primare prin centrele de permanență, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății și al ministrului administrației și internelor nr. 697/112/2011, care a intrat în vigoare în ianuarie 2018, „centrele de permanență vor fi dotate cu defibrilatoare semiautomate, chituri pentru asistența la naștere, aspiratoare de secreții, folie supraviețuire, guler cervical, de către consiliile locale care sunt proprietarii spațiilor în care funcționează centrele de permanență”, se arată în răspunsul transmis deputatului social-democrat botoșănean de către Ministerul Sănătății.

Medicii de familie reprezintă principalul canal de intrare în sistemul de sănătate al  pacienților și de aceea atât ei, cât și doctorii din ambulatoriu trebuie sprijiniți pentru dotarea cabinetelor și participarea la programe de educație și formare medicală continuă. În lipsa dezvoltării celor două componente consider că nu putem să avem pretenția ca pacienții să aibă parte de cele mai eficiente tratamente sau să beneficieze de servicii medicale decente”, a declarat Tamara Ciofu.

Medicii de familie, care sunt proprietarii spațiilor în care funcționează centrele de permanență, vor putea asigura dotarea acestora, prin contractarea de credite cu dobândă mică, acordate de băncile din România”, se mai arată în adresa comunicată de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a ținut cont de propunerile pe care le-am înaintat anul trecut și pe lângă crearea cadrului legal de a dota cu aparatură medicală centrele de permanență de către administrațiile publice locale s-aimplementat și un sistem de creditare garantat de stat cu dobândă mică pentru dotarea acestor unități sanitare. Prin modificarea cadrului legal, va crește nivelul de prevenție și intervenție la nivel local și vor scădea costurile generate de secțiile de urgență ale spitalelor”, a subliniat deputatul de la PSD Botoșani.

Totodată Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a transmis medicilor de familie propunerile de dotare a cabinetelor medicale cu microanalizatoare de laborator pentru efectuarea analizelor uzuale, electrocardiografe, ecografe și a centrelor de permanență cu defibrilatoare semiautomate, chituri pentru asistența la naștere, aspiratoare de secreții, folie supraviețuire, guler cervical.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express