Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

INADMISIBIL:Reclamatii GRAVE la adresa unui profesor din Botosani „Ii este scarba de Andrei”

 

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati a depus luni plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in cazul unui baiat de 14 ani, elev in clasa a V-a la Scoala Gimnaziala nr.13 „Ion Creanga” din Botosani pe fondul tratamentului umilitor si degradant la care copilul si parintii sai sunt supusi in mod constant.

Andrei are 14 ani, este elev în clasa a V a şi are Sindrom Down. Conform normelor legale în vigoare, el are orientare şcolară către învăţământul de masă. Deşi copilul a absolvit cu succes învăţământul primar, odată înscris în clasa a V a, viaţa sa şi a părinţilor a devenit un calvar. Încă din luna septembrie 2015, doamna profesor de Geografie, care deţine şi calitatea de inspector şcolar şi mamă a unui elev din aceeaşi clasă cu Andrei, a început să pună presiune asupra părinţilor şi a copilului pentru ca acesta să fie eliminat din şcoală sau mutat la o şcoală specială.

Doamna profesor/inspector a coalizat părinţii celoralţi elevi împotriva lui Andrei, promovând strângerea de semnături pentru eliminarea sa din şcoală, a intimidat profesorii pentru a-l lăsa corigent pe Andrei, ameninţând cu inspecţia la anumite materii, a convins-o pe doamna profesor de Limba Română să facă demersuri pentru a-l lăsa corigent şi a promovat în permanenţă un discurs instigator la ură faţă de Andrei în clasă, la şedinţe şi în public.

In egală măsură doamna profesor/inspector de Geografie a refuzat colaborarea cu profesorul de sprijin desemnat de Comisia de specialitate (CJRAE) a ISJ Botoşani şi a refuzat categoric să aplice curriculum-ul adaptat realizat de profesorul de sprijin.

Mai mult decât atât, doamna profesor/inspector de Geografie a ameninţat părinţii şi a avut un comportament ostil şi degradant după ce aceştia au depus o sesizare la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani cu privire la abuzurile şi discriminările existente în Şcoala Gimnazială Nr. 13 faţă de copilul lor. Acest fapt este deosebit de grav, constituind o formă agravată de discriminare, respectiv, victimizare.

Una dintre expresiile predilecte ale doamnei profesor/inspector de Geografie cu privire la Andrei este aceea că „îi este scârbă de el”. De asemenea, domnia sa înţelege să facă afirmaţii denaturate şi să propage stereotipuri în rândul părinţilor şi al profesorilor arătând faptul că Andrei trebuie dus la şcoala specială, că ceilalţi copii au depierdut, că este incapabil etc”.

Dirigintele clasei şi directorul şcolii s-au manifestat printr-o atitudine pasivă, fiindu-le teamă de influenţa doamnei profesor /inspector de Geografie.

Andrei este profund traumatizat de abuzurile psihologice, mediul intimidant şi ostil, fiind din ce în ce mai retras.

În acest context, CEDCD a formulat plângere împotriva doamnei profesor/inspector de Geografie, a cadrelor didactice coalizate şi/sau pasive, precum şi a părinţilor care au înţeles să jignească, umilească, instige şi solicite eliminarea lui Andrei din şcoală.

Este profund revoltător faptul că acest tip de atitudine discriminatorie, abuzivă şi lipsită de deontologie profesională se manifestă încă în şcolile din România. Dincolo de faptul că doamna profesor/inspector instigă la discriminare, hărţuieşte şi umileşte un copil, comportamentul domniei sale intră în spera legii penale, atât din perspectiva instigării la discriminare, cât şi a abuzului de funcţie. Vom face toate demersurile necesare pentru ca toţi cei care înţeleg să încalce drepturile lui Andrei să suporte consecinţele legii, inclusiv acei părinţi care refuză să accepte şi să respecte dreptul la educaţie şi demnitate al copiilor cu dizabilităţi”, declară Mădălina Turza, preşedinte CEDCD.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac montaj tapet
beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express