Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Inedit!Un primar care a refuzat să finanţeze o scoală din comuna sa a fost trimis în judecată.

Primarul comunei sucevene Slatina, Ilie Gherman, ales pe lista PDL, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, după ce în anul 2013 a refuzat să asigure finanţarea unei şcoli din comuna pe motiv că se afla în conflict cu directorul unităţii de învăţământ. Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat, marţi, că a dispus trimiterea în judecată a lui Ilie Gherman pentru abuz în serviciu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În rechizitoriu se arată că primarul comunei Slatina avea obligaţia să solicite Trezoreriei Municipiului Fălticeni deschiderea de credite în vederea asigurării de fonduri pentru plata drepturilor salariale ale angajaţilor din cadrul unităţii de învăţământ preuniversitar, dar că acesta a refuzat.

Astfel, primarul Ilie Gherman ştia că începând cu 1 septembrie 2013 a fost numit un nou director al Şcolii Gimnaziale Herla şi, întrucât se afla în conflict personal cu acesta, pentru a se răzbuna, a luat decizia de a înceta finanţarea unităţii de învăţământ, urmărind blocarea activităţii acesteia, prin imposibilitatea achitării drepturilor salariale către cadrele didactice şi personalul auxiliar, afirmă procurorii.

El a interzis angajaţilor din cadrul Primăriei Slatina să primească şi să înregistreze corespondenţa cu Şcoala Gimnazială Herla pentru a se crea o falsă justificare, lipsa solicitării de emitere a dispoziţiei bugetare de deschidere de credite pentru trimestrul IV/2013 şi, totodată, şi-a luat concediu de odihnă şi concediu medical crezând că astfel va fi exonerat de răspundere penală, deşi toate probele administrate în cauză confirmă că şi din aceste situaţii a fost singurul care a gestionat problema emiterii dispoziţiei bugetare.

Anchetatorii au stabilit că primarul a refuzat să emită dispoziţia bugetară de deschidere de credite pe trimestrul patru al anului 2013 pentru Şcoala Gimnazială Herla, blocând astfel finanţarea unităţii de învăţământ preuniversitar de stat care s-a aflat în imposibilitate de a achita drepturile salariale cadrelor didactice şi personalului auxiliar, pentru lunile septembrie şi octombrie 2013, în sumă totală de 378.319 lei şi de a achiziţiona combustibil (lemne pentru foc) în sumă de 66.803 lei, modalitate prin care a cauzat o vătămare a intereselor legitime ale unităţii de învăţământ şi a produs un prejudiciu în valoare totală de 445.122 lei.

Primarul Ilie Gherman a fost reţinut în toamna lui 2013 în acest dosar, iar ulterior a semnat documentele prin care s-a permis finanţarea şcolii din Herla.

Dosarul se va judeca la Judecătoria Fălticeni.

 

Sursa – Gândul.info

Foto- Digi 24.ro

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- realizare site web
avocat suceava servicii resurse umane bucuresti beton amprentat inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi cazare in bran

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express