Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Ingrijorator!? Primarul Ovidiu Portariuc vrea pregatire militara pentru tineret!

Edilul sef al urbei a pus pe ganduri sute de botosaneni. Primarul vine cu o propunere cel putin ingrijoratoare avand in vedere problemele de peste granita. Edilul isi doreste reintroducerea pregatirii militare. Nu obligatoriu ci voluntara, nu pe o perioada de 12 luni ci la jumatate.

Ovidiu Portariuc intentioneaza chiar sa ii scrie o scrisoare presedintelui Klauss Iohannis pentru a-i da aceasta sugestie.

Am inteles ca Presedintele Romaniei a lansat in dezbatere publica, cu ceva timp in urma Strategia Nationala de Aparare. E momentul dialogului, al ideilor, al propunerilor. Lansez si eu o propunere Presedintelui Iohannis ca de la primar la Presedinte, fost primar.
Traim vremuri tulburi si chiar daca pacea nu este amenintata prin bunele relatii pe care le avem cu toti vecinii si prin apartenenta NATO nu inseamna cu nu trebuie sa fim oricand pregatiti.

Primarul ia serios in calcul pregatirea populatiei in caz de razboi si considera ca suntem usor inapoiati pe acest segment.

In ceea ce priveste pregatirea populatiei pentru aparare mai sunt multe de facut. Cred ca ar fi necesara o reevaluare a capacitatilor de reactie la nivel local. Ca primar, avand responsabilitatea coordonarii serviciilor de urgenta sau de protectie civila in caz de criza, nu pot sa nu remarc slaba pregatire in primul rand a tineretului pentru tot ceea ce inseamna actiune coordonata ierarhic, efort fizic sustinut, instructie de specialitate, abilitati de lupta.
Cred ca reintroducerea serviciului militar obligatoriu de 6 luni ar putea fi o varianta. E benefica si pentru individ ca formare dar si pentru comunitate in caz de aparare.

Primarul Ovidiu Portariuc se gandeste deja si la anumite beneficii pentru tinerii doritori. Mai exact, pentru un stagiu de pregatire de 6luni, cetateanul sa obtina scutire de impozit pe proprietati timp de 5 ani.

Daca exista rezistenta la aceasta idee putem merge pe sistemul voluntariat in care pentru participarea la un program de 6 luni de pregatire militara, cetateanul sa obtina de exemplu scutire de impozit pe proprietati pe 5 ani. Ar putea exista un parteneriat intre Consiliul Local si Armata pentru un asemenea program intensiv de formare.
Eu nu cred in pericole iminente dar nu se stie niciodata si una e sa aperi un oras ca Botosaniul cu 500 soldati profesionisti si alta e sa-l poti apara pe langa soldati si cu 40.000 rezervisti antrenati, mobilizati in 24 de ore! Extrapolat la nivel national, intr-o situatie de criza ipotetica e mult mai confortabil pentru noi si descurajant pentru altii sa stii ca in 24 de ore aproximativ 7-8 milioane de romani sunt gata de actiune.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- realizare site web
avocat suceava servicii resurse umane bucuresti beton amprentat inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi cazare in bran

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express