Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Jandarmii, cu ochii pe elevi! Cativa tineri au consumat droguri in curtea unei gradinite

Ca parte semnatară a Planului teritorial comun de acţiune – cadru pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean  Botoşani a acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranţă publică în zona celor 11 unităţi de învăţământ din zona de responsabilitate, desfăşurând activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea  faptelor antisociale atât prin aplicarea cu fermitate a prevederilor legale în vigoare, cât şi prin desfăşurarea unor activităţi preventiv-educative şi de antivictimizare în instituţiile şcolare.

Personalul operativ al unităţii a acţionat în incinta şi în zonele adiacente instituţiilor de învăţămant preuniversitar din responsabilitate, cu un efectiv, în medie, zilnic de aproximativ 18 jandarmi, constituiţi atât în echipaje de jandarmi/patrule auto de intervenţie, cât şi în cadrul patrulelor mixte poliţie-jandarmerie, pe traseele de deplasare ale elevilor, în intervalele orare în care încep sau se finalizează activităţile didactice, având ca obiectiv prioritar prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă al participanţilor la procesul de învăţămant.

Acțiunile punctuale organizate și desfășurate în aceste zone au vizat creșterea gradului de siguranță publică al tuturor participanților la procesul de învățământ.

În anul școlar 2016 – 2017, efectivele de jandarmi care au acționat în zona școlilor au întocmit actele de sesizare ale organelor de urmărire penală în cazul constatării a trei infracțiuni (1 in fracțiune de distrugere – spargerea unui geam, faptă săvârșită de un tânăr la o unitate de învățământ din orașul Săveni și 2 infracțiuni de consum de etnobotanice – în curtea unei grădinițe de pe strada Armeană din municipiul Botoșani) și au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4200 de lei . Contravenienții au fost în mare parte alte persoane decât elevi, care au săvârșit în special fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice în apropierea școlilor.

Luna iunie 2017 a fost caracterizată de organizarea şi desfăşurarea Examenului de Evaluare Naţională şi a Examenului Naţional de Bacalaureat.

Pentru buna desfăşurare a examenului de Evaluare Naţională, a fost asigurată ordinea şi siguranţa publică la 8 centre de examen, 4 centre de corectură, 1 centru  de contestaţii şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, fiind folosit un efectiv de 71 de jandarmi pe întreaga  perioada de desfăşurarea a evaluării naţionale.

La Examenul Naţional de Bacalaureat a fost asigurată ordinea şi siguranţa publică la 3 centre de examinare şi 3 centre  de evaluare, fiind folosit un efectiv de 37 jandarmi. Totodată s-au monitorizat itinerariile de deplasare a transporturilor lucrărilor de la examenul de bacalaureat în sistem releu inter şi intrajudeţean prin echipaje auto de jandarmi.

În ceea ce privește prevenirea delicvenței juvenile și a violenței în școli, jandarmii au desfăşurat 75 de activităţi la unităţile de învăţămant din responsabilitate din municipiile Botoşani, Dorohoi şi oraşele Săveni şi Darabani, activităţi care au avut la bază manualul de educaţie juridică ,,Unde-i lege, nu-i tocmeală!, material disponibil gratuit pe internet.

Mesaje precum ,,Adolescență fără violență!”, ,,Fii inteligent, nu violent!” și ,,Să exmatriculăm violența!” au fost diseminate în rândul elevilor, care au fost informați în ceea ce privește consecințele legale ale acestui gen de fapte, precum și modalități de evitare a săvârșirii acestora.

Un alt punct sensibil atins de oamenii legii în discuțiile avute cu elevii la activitățile preventive desfășurate, de această dată împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani, a fost prevenirea consumului de droguri și substanțe cu efect halucinogen, efectele negative generate de folosirea acestora și urmările din punct de vedere legal.

Receptivitatea de care elevii au dat dovadă în cadrul activităților de prevenire desfășurate constituie o bază de plecare în educarea lor antiinfracțională, pentru înțelegerea riscurilor la care se supun din punct de vedere legal și personal.

În perioada vacanței de vară, în cadrul misiunilor specifice, vor fi monitorizate din punct de vedere al ordinii publice zonele aglomerate, parcurile și zonele de joacă ale copiilor. De asemenea, se vor desfășura activități preventive cu copiii care își vor petrece vacanța în tabăra de la Agafton.

Nu putem afirma niciodată că scopul activităților preventive a fost atins în totalitate. Din acest motiv, este necesar ca activitățile să aibă un caracter de continuitate, dificultatea constând în identificarea celor mai bune soluții pentru conștientizarea elevilor și reducerea la minim a faptelor antisociale în unitățile de învățământ preuniversitar și în zonele adiacente acestora.

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express