Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Lucian Trufin “Ministrul Agriculturii Petre Daea revine în Botoșani pentru a participa la târgul agro-zoo de la Popăuți și pentru a vizita amenajările de irigații ”

Senatorul social-democrat Lucian Trufin a confirmat prezența la Botoșani, duminica 13 mai a.c,  a ministrului Agriculturii Petre Daea, invitat de onoare la Târgul Expoziţional de Miei, Pielicele, Plante Tehnice şi Produse Tradiţionale organizat în cadrul Staţiunii de Cercetare Popăuţi. În cadrul programului de lucru pe care ministrul agriculturii îl va desfășura în judetul nostru, vor fi inspectate și amenajarile de irigat de la Ripiceni-Stânca și Manoleasa, pentru a căror repunere în funcțiune au fost alocate fonduri guvernamentale și pentru care a mai efectuat în vara anului trecut si alte vizite de lucru.

 “Domnul ministru Petre Daea a prioritizat refacerea sistemului de irigații, înțelegând ca specialist în domeniu, importanța accesului fermierilor la rețeaua de apă, pentru obținerea unor producții stabile. După investițiile de la Manoleasa în valoare de peste 500.000 de lei, care au constat în refacerea echipamentelor statiei de pompare  și în decolmatarea canalelor de irigaţii betonate construite înainte de 1990, de curând au fost finalizate și procedurile de licitație pentru reparații în cadrul staţiei de pompare de bază la SPB Movileni, din amenajarea Irigaţii Movileni-Havârna, SPB Curteşti, din amenajarea Irigaţii Curteşti şi SPA Stânca, din amenajarea Ripiceni-Stânca aflate în administrarea ANIF Filiala Teritorială de IF Moldova Nord, UA Botoşani, valoarea totală a acestor investiții ridicându-se la suma de 890000 lei. În cadrul sistemului de irigații Ripiceni-Stânca se vor efectua lucrari de refacere a sistemului de irigații în valoare aproximativă de 748000 lei, sistem prin care în 2018 vor fi irigate 1040 ha din totalul 3005 atât cât deține OUAI Lehnești, constituit de fermieri in aceasta zona”, a declarat parlamentarul Lucian Trufin.

Totodată, secretarul comisiei de agricultură din Senat a ținut să sublinieze importanța pe care ministrul Petre Daea o acordă proiectului de modernizare a stației de pompare a apei pentru irigații de la Horia-Liveni-Manoleasa, ale cărei pompe le-a inaugurat personal anul trecut și care permit irigarea a aproximativ 7.000 de hectare de teren agricol din zonă, motiv pentru care ministrul va fi prezent pentru a treia oară la Manoleasa, unde va primi și distincția de Cetățean de Onoare al localității.

Cea de-a treia acțiune înscrisă în calendarul de activități al ministrului Petre Daea este reprezentată de Târgul Agro-Zoo, expoziție organizată în perioada 12-13 mai a.c de către Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine Moldoovis, Staţiunea de Cercetare Popăuţi, Asociaţia Cultivatorilor de Plante Tehnice şi Asociația Crescătorilor de Taurine în parteneriat cu Instituţia Prefectului și Consiliul Judeţean Botoșani. Dedicat fermierilor, acesta constituie un eveniment de mare interes pentru crescătorii de animale din zona Moldovei reprezentând o manifestare importantă care oferă posibilitatea realizării unui schimb de experiență între crescătorii din sectorul zootehnic și specialiștii din județele limitrofe.

“Doresc să îi mulțumesc domnului ministru Petre Daea pentru îndârjirea cu care pune în practică programul de guvernare și pentru atenția sporită pe care o acordă fermierilor botoșăneni, drept dovada stând numeroasele vizite de lucru pe care  domnia sa le-a întreprins în județul nostru, pentru a se asigura de bunul mers al lucrurilor în sectorul agricol. Totodată, îi invit pe fermierii locali să participe în număr cât mai mare la Târgul expozițional de la Popăuți pentru a continua tradiția acestui eveniment organizat cu scopul de a pune în valoare rodul activităților agricole pe care aceștia le desfășoară” a mai spus senatorul botoșănean.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express