Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Lucian Trufin “Senatul a modificat Legea vânzării terenurilor agricole așa cum o cer fermierii români”

Senatul României a votat în data de 22 mai 2018  inițiativa legislativă ce modifică Legea 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole.

Prin clarificarea dreptului de preempțiune și introducerea în categoria preemptorilor atât a tinerilor fermieri cât și a proprietarilor de teren vecini, prin stabilirea condițiilor pe care arendașii trebuie să le îndeplinească cu privire la domiciliu atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice, prin impunerea unei experiențe în activitățile agricole și în același timp a demonstrării existenței unor venituri realizate din activități agricole pentru persoane juridice, au fost create premisele asigurării unor şanse reale fermierilor de a avea acces în condiţii egale de preţ, la achiziţionarea terenurilor propuse spre vânzare.

Totodată, s-a stabilit un termen de 15 ani pentru revânzarea terenurilor agricole şi s-a dat posibilitatea achiziţionării acestor terenuri numai de către statul român, prin Agenţia Domeniilor Statului, în cazul vânzărilor succesive, condiție care va descuraja tranzacționarea terenurilor agricole în scop imobiliar.

„Fiind un punct foarte important în programul de Guvernare al PSD, susținută și votată de toți senatorii din coaliția de guvernare și nu numai, inițiativa stabilește măsurile de reglementare a vânzării terenurilor agricole, teren agricol bun național și european, singurul care nu poate fi multiplicat sau replicat. De mai bine de 10 ani, acest bun național a fost folosit cu predilecție în interes imobiliar speculativ, iar acest fenomen trebuia stopat. În România s-au vândut milioane de hectare de teren agricol, ajungându-se ca unele dintre acestea să fie tranzacționate succesiv chiar și de 10 ori.” a declarat senatorul Lucian Trufin secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senatul României.

Modificările aduse Legii 17/2014 și votate de Senatul României corespund solicitărilor multiple ale fermierilor și în același timp sunt similare cu măsuri luate și de alte state europene care au înțeles să-și protejeze acest bun național unic și anume terenul agricol.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express