Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Lucian Trufin: “Trebuie aplicată legea în cazul beneficiilor fiscale pentru Cooperativele Agricole”

Deși principala activitate a parlamentarilor români este aceea de a îmbunătăți cadrul legislativ și de a veni implicit în sprijinul dezvoltării economice, sociale și culturale a societății noastre, uneori este necesar ca aceștia să se implice activ și să facă demersuri pentru ca legile să-și urmeze cursul firesc și să se aplice în România.

Concret, în Monitorul Oficial nr. 564 din data de 26 iulie 2016, a fost publicată Legea nr. 164 /2016 pentru modificarea şi completarea Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia”, care a adus o serie de reglementări privind stimularea agriculturii prin modernizarea cadrului cooperației, dar și prin numeroase beneficii fiscale oferite acesteia și membrilor cooperatori.

 Legeaimpulsionează asocierea fermierilor în cooperative agricole prin instituirea unor avantaje fiscale, precum scutiri de la plata impozitului pe profit, plata impozitului pe venit, a impozitului pe proprietate a bunurilor imobile și a celui pe arendă.

Constituirea producătorilor agricoli în forme asociative deschide calea unor noi oportunități de dezvoltare economică durabilă și sustenabilă a sectorului agricol, de aceea, în calitate de senator ales al județului Botoșani, mi-am propus să organizez periodic campanii de informare a fermierilor pentru a le prezenta beneficiile forței colective în cadrul cooperativelor agricole. Am fost neplăcut surprins să constat că Legea nr.164/2016 are întârzieri în aplicarea ei, deși a intrat în vigoare de mai bine de un an, lucru care m-a determinat să iau atitudine. Cu sprijinul președintelui Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților – dl. Alexandru Stănescu, am organizat pe data de 4 octombrie a.c. o dezbatere în forul inferior al Parlamentului, la care am invitat să participe decidenți din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice și președinți ai cooperativelor agricole din țară, pentru a identifica împreună, motivele pentru care această situație trenează”, a susținut senatorul social-democrat Lucian Trufin.

Reprezentanții ministerelor cu responsabilități în aplicarea acestei legi, au informat participanții la dezbatere că se află la finalul unei lungi comunicări cu DG AGRI din cadrul Comisiei Europene, întrucât s-a dorit să se evite situația neplăcută prin care aceste scutiri de la plata impozitului ar fi putut fi asimilate ajutoarelor de stat și imputate ulterior fermierilor. Totodată aceștia au oferit asigurări că în cel mult o lună de zile se va găsi o soluție pentru aplicarea de facto a beneficiilor fiscale pentru cooperativele agricole.

Senatorul botoșănean Lucian Trufin a atras atenția asupra faptului că neaplicarea cadrului legislativ este unul dintre motivele pentru care în România funcționează un număr îngrijorător de mic de cooperative agricole, fapt care îi pune pe fermierii români în imposibilitatea de a se afla în competiție cu cei europeni și care se reflectă în inferioritate numerică a produselor autohtone de pe rafturile magazinelor și implicit de pe mesele românilor.


EtichetePostarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express