Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Mari pericole pentru economia judetului Botosani

Pesta porcina africana, rabia si grpia aviara sunt cele trei focare ce trebuie tinute la distanta de judetul Botosani. La Prefectura a avut loc astazi o intalnire intre primarii din judet si conducerea Directiei Sanitar Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor.

Ultimul focar de peste porcina africana a fost depistat  la doar 9 km de judetul Botosani. Directorul DSVSA, Minodora Vasiliu a facut un apel catre primari pentru a se lua masuri de urgenta in cazul in care apar animale bolnave mai ales in exploatatiile nonprofesionale.

“Ne pasc trei pericole mari: pesta porcina, gripa aviara si rabia. Daca pesta porcina duce la pierderi economice majore la nivel national, gripa aviara si rabia sunt boli care afecteaza si omul. Ucraina in acest moment are peste 120 de focare. S-au primit multe adrese de la Bruxelles sa intarim securitatea pe partea de exploatatii nonprofesionale. Rugamintea este sa va simulati singuri un caz de suspiciune de pesta porcina africana, daca anuntam ca avem o suspiciune de pesta porcina africana? Speram ca virusul  sa nupatrunda pentru ca un singur focar inseamna distrugerea economiei nationale pe specia porcina, suntem destul de saraci sa ne permitem astfel de distrugeri, trebuie sa lucram ca o echipa.” a precizat Minodora Vasiliu, director DSVSA

Grav este faptul ca purtatori de pesta porcina sunt si porcii mistreti.

“Daca focarul e atat de aproape, pentru ca granita cu Ucraina efectiv nu exista, nu este nici macar un gard, nici nu iti dai seama daca ai trecut, intr-adevar pericolul ne paste foarte tare. Si comertul acesta, micul trafic de frontiera care, printre alte marfuri care se comercializeaza sunt muschiul de vita sau muschiul de porc din Ccernauti-Herta.” a spus  Dumitru Chelaru, primar Pomarla

Reprezentantii DSVSA au prezentat cateva masuri spciale in cazul in care se descopera focar de pesta porcina. In primul rand trebuie anuntati medicii veterinari.

In cadrul intalnirii sau prezentat si masurile ce trebuie luate in cazul unui focar de rabie sau gripa aviara. S-aus emnalat 9 cazuri de gripa aviara la Bacau.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express