Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Mihaela Huncă îi invită pe tinerii botoșăneni să urmeze cursuri de formare profesională pe credite, fără dobândă, garantate de Guvern

Deputatul PSD Mihael Huncă a adresat marți o invitație tuturor tinerilor botoșăneni să utilizeze creditele, cu dobândă zero, garantate de Guvern, pentru a urma cursuri de formare profesională sau de studii aprofundate. Este vorba de Programul „Împrumuturi fără dobândă” care va fi aprobat de Guvern, prin Ordonanță de Urgență, în cursul acestei săptămâni. „Toți tinerii botoșăneni cu vârsta între 16 și 26 de ani au posibilitatea de a obține credite cu valoarea până în 40.000 lei pentru a face cursuri de specializare în diverse profesii sau pentru a urma studii aprofundate de tip doctorat sau MBA. Iar eu îi invit să profite de această șansă și să facă o investiție în ei înșiși pentru că în acest interval de vârstă se vor defini profesional pentru tot restul vieții și e important să înceapă cu dreptul”, a declarat Mihaela Huncă.

În opinia social-democratei, noul program anunțat de Guvern reprezintă cea mai ambițioasă inițiativă pentru pregătirea tinerilor pentru piața muncii. „Este o șansă importantă pentru tineri, iar eu cred că în loc să plece în străinătate, ar fi o alegere mult mai înțeleaptă să apeleze la un astfel de credit și să își facă o meserie sau o profesie bună, care să le asigure venituri decente, în România, pentru tot restul vieții. E cel mai ambițios program guvernamental pentru determinarea tinerilor să rămână acasă”, a explicat Mihaela Huncă. Deputatul PSD a precizat însă că programul se adresează și persoanelor cu vârsta între 26 și 55 de ani, dacă acestea sunt cuprinse în sistemul de învățământ sau efectuează cursuri de reconversie și specializare profesională.

Potrivit programului, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, vor putea accesa credite de până la 40.000 lei, garantate în proporție de 80% de către stat. Dacă se angajează, tânărul mai poate extinde creditul cu încă 20.000 lei. Beneficiarul nu va plăti nici dobândă, nici comisioane bancare, plata acestora va fi asigurată de către stat. Dacă nu este angajat, tânărul care accesează un astfel de credit va trebui să fie însoțit de un co-debitor, care poate fi unul dintre părinții săi sau o altă persoană. Creditul este acordat pe o perioadă de 10 ani, cu o perioadă de grație de 5 ani, ceea ce înseamnă că prima rată va trebui plătită abia după ce tânărul își termină cursurile sau școala pentru care a solicitat fondurile.

Beneficiarul nu primește însă efectiv banii, ci merge la bancă pentru decontarea facturilor sau a unor plăți directe pe baza facturilor pro-forme pentru următoarele tipuri de cheltuieli: plata cursurilor de calificare/specializare/pregătire profesională, taxe de studii aprofundate de tip master, doctorat sau MBA, plata cărților, rechizitelor, plățile privind costurile cu chiria, utilitățile sau transportul pentru urmarea cursurilor. Creditul însă poate fi folosit în plus și pentru alt tip de cheltuieli din domeniul cultural sau sportiv (abonamente la cinema/teatru/operă/bibliotecă, articole sportive), dar și calculatoare, imprimante, softuri și, nu în ultimul rând pentru plata unei părți din construcția sau achiziția unei locuințe.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express