Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Mihaela Huncă: „Legea salarizării unitare va dubla salariile dascălilor până în 2022”

Deputatul PSD Mihaela Huncă a declarat marți, că în urma adoptării de către Parlament a Legii salarizării unitare cea mai mare parte a salariilor profesorilor, învățătorilor sau educatorilor se vor dubla până în 2022, comparativ cu nivelul care era în plată la finalul anului trecut. Social-democrata subliniază însă că, la 1 martie 2018, PSD își va îndeplini promisiunea de a majora salariile dascălilor cu 80% după primul an de guvernare.

În intervalul decembrie 2016 – martie 2018, pentru profesori au fost prevăzute trei tranșe de majorări substanțiale a salariilor. 20% la începutul acestui an, încă 25% la începutul anului viitor și încă 20% la 1 martie 2018. Asta înseamnă că pentru fiecare 100 lei din salariul în plată în decembrie 2016, profesorii vor primi la anul în martie 180 de lei, adică un plus 80%, așa cum am promis în campania electorală”, a declarat Mihaela Huncă.

Reprezentanta PSD a mai precizat că, până în 2022, cele mai mari majorări vor fi acordate personalului didactic aflat în prezent în partea inferioară a grilei de salarizare, unde creșterile vor depăși chiar și 190%.

În 2022, un profesor de liceu debutant, cu studii superioare de lungă durată, își va începe activitatea cu un salariu de 4.098 lei, ceea ce reprezintă o creștere cumulată de 150% față de 1.642 lei cât primea anul trecut înainte de venirea PSD la guvernare. Cea mai importantă creștere va fi anul viitor, când salariul său va ajunge 2.944 lei. În cazul unei învățătoare sau educatoare debutante, cu studii medii, salariul de început va fi în 2022 de 3.916 lei, respectiv cu 190% mai mult față de anul 2016. În același interval, o învățătoare sau o educatoare cu studii medii și peste 25 de ani vechime va ajunge la un salariu de 4.189 lei, adică o creștere de 193% față de 2016. În schimb, în cazul unui profesor de liceu, cu gradul I didactic și cu o vechime de peste 25 de ani, salariul la care va ajunge în 2022 va fi de 5.517 lei, cu 123% mai mult față de leafa de 2.478 lei pe care o avea înainte de venirea PSD la guvernare”, a explicat Mihaela Huncă, precizând însă că toate datele enunțate se raportează la salariile brute.

Social-democrata a explicat că e mai dificil de calculat nivelul salariilor nete, primite efectiv în mână de către profesori, pentru că de anul viitor va avea loc o reformă fiscală mai amplă, care va schimba baza de impozitare a salariilor.

Legea salarizării unitare reprezintă doar o parte din modificările care vor avea loc în privința salariilor românilor. Reforma este mult mai mare și mai complexă. Se va introduce scutirea de impozit a salariilor de până la 2.000 lei brut și un impozit de doar 10% pentru ce depășește acest prag. Contribuțiile sociale din salariu vor scădea și ele de la peste 39% cât sunt acum, la un nivel de 35%, dar partea plătită în prezent de angajator va fi introdusă în salariul brut al angajatului. Așadar, e mai greu de calculat cât va fi salariul net pentru fiecare angajat în parte, dar în mod cert personalul didactic va cunoaște majorări importante, începând chiar de anul viitor”, a mai adăugat deputatul PSD. 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express