Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Milioane de lei pentru copiii defavorizaţi din grădiniţele botoşănene

 

Guvernul a alocat în şedinţa de miercuri, 3 februarie, aproape 2 milioane de lei noi judeţului Botoşani pentru finanţarea Programului „Fiecare Copil în Grădiniţă”.

Banii au fost repartizaţi judeţelor  în funcţie de numărul de copii înscrişi la grădiniţe şi declaraţi eligibili pentru program. Tichetele sociale ce se vor oferi din aceste fonduri, vor putea fi utilizate numai pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte şi/sau rechizite, vor fi strict condiţionate de prezenţa zilnică a micuţilor în grădiniţă, plafonul maxim de acordare fiind de 284 de lei, venituri lunare pe membru de familie.

Conform prevederilor legale referitoare la acest program guvernamental, autorităţile locale vor trebui să demareze, în perioada imediat următoare, o serie de proceduri pentru implementarea cât mai rapidă.

Primarii şi directorii de şcoli vor fi instruiţi pe 11 februarie la Instituţia Prefectului, pentru ca fiecare autoritate să-şi cunoască şi îndeplinească atribuţiile. Instruirea va fi coordonată de reprezentanţii Asociaţiei OvidiuRo (OvR), partener al Guvernului, iniţiator al programului pilot, ce acum este extins în întreaga ţară.

„Vom lua măsuri ca, la Botoşani, acest program să se implementeze cât mai repede şi fără probleme. Apelăm la domnii primari să fie cât mai operativi şi să respecte termenele prevăzute de lege. E în interesul tuturor ca noile generaţii să beneficieze de educaţie timpurie.”, a declarat Costică Macaleţi, prefectul judeţului Botoşani.

Într-un comunicat de presă emis de OvR se arată că, întrucât primul an de implementare are un rol cheie în succesul programului, asociaţia va organiza un concurs naţional în urma căruia va susţine financiar  şi logistic, din surse de finanţare privată, 10 judeţe cu număr mare de copii săraci. Sprijinul se va oferi pentru implementarea tuturor componentelor programului pilot „Fiecare Copil în Grădiniţă” (dincolo de tichetele sociale pentru grădiniţă, acoperite de la bugetul de stat), cum ar fi rechizitele necesare la clasă.

OvR ia în calcul inclusiv acoperirea din surse private, în acest an, a costurilor tichetelor sociale pentru cei peste 3.000 de copii fără acte de identitate, ce nu intră sub incidenţa Legii nr. 248 /2015, până la găsirea unor soluţii mai sustenabile.

Puteţi afla mai multe detalii oferite de OvidiuRo accesând link-ul:

 

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express