In sedinta de Consiliu Local ce a avut loc joi a existat pe ordinea de zi si un proiect de hotarare referitor la preluarea unor obiective ce au fost finalizate la Parcul de Agrement Cornisa. Primaria ar fi trebuit sa preia de la constructor obiectivele care sunt 100% gata. Consilierii locali PSD s-au opus insa acestei preluari partiale, invocand faptul ca proiectul de hotarare a fost pus la mapa cu cinci minute inainte de inceperea sedintei si sunt anumite neclaritati.
Viceprimarul Cosmin Andrei, care este si presedinte al comisiei de receptie a obiectivelor de la Cornisa, a precizat ca el nu are cunostinta despre o astfel de preluare si ca nu a semnat vreun proces verbal de primire.
“Este vorba de transferul partial al unor bunuri care sunt la Cornisa, care se presupune ca ar fi finalizate. Aceste bunuri au o valoare de inventar destul de mare si experienta din trecut ne determina sa fim foarte atenti in ceea ce priveste aceasta preluare, pe care am fi facut-o municipiului Botosani, apoi transferata la DSPSA. Eu sunt presedintele comisiei de receptie pentru acest obiectiv, eu nu am primit niciun document oficial precum ca lucrarile ar fi gata. Nu putem prelua pe hartie constructii de 1000 mp in conditiile in care acest proiect a fost pus pe masa consilierilor cu 5 minute inainte de sedinta si poate trezi suspiciuni ca nu s-a dorit o transparenta totala in ceea ce priveste votul pe acest proiect.” a precizat viceprimarul Cosmin Andrei
Directorul Directiei de Servicii Publice Sport si Agrement s-a plans de faptul ca alesii de la PSD ii pune bete-n roate si au refuzat sa voteze proiectul pentru a intarzia deschiderea parcului de agrement.
“Proiectul presupune preluarea obiectivelor finalizare la Cornisa de la jumatatea anului precedent pana in prezent, vorbim despre patinoar, terenurile de sport, amfiteatru, parte de amenajare peisagistica si multe alte dotari. Nu am inteles absolut deloc demersul PSD-ului de a refuza preluarea de catre municipalitate, lucru care face imposibila operarea acestuia si punerea in functiune. Scopul era ca parte din aceste obiective sa fie preluate de catre DSPSA pentru a intra operare, pentru a le autoriza, pentru ca avem o problema cu autorizarea acestora si demersul nostru este unul de durata, dureaza cateva luni acest aspect, plus probele tehnologice, obisnuirea personalului cu operarea. Acum era momentul cand DSPSA devenea administratorul oficial, generam caiete de sarcini si achizitii pentru serviciile ce trebuie externalizate. Nu le-am inteles demersul si intarzaie si mai mult deschiderea.” a precizat Eugen Turcanu, director DSPSA
Primarul Catalin Flutur a precizta faptul ca zona de agrement ar putea fi data in functiune in luna iulie a acestui an.