Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Patru politisti de frontiera din Botosani, trimisi in judecata de DNA! VEZI ce au facut

Patru politisti botosaneni au fost trimisi in judecata de catre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Serviciul Teritorial Suceava pentru infractiuni de coruptie.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată:

–        în stare de arest preventiv, a inculpatului CIOBANU LIVIU, ofiţer de poliţie cu grad profesional de comisar, coordonator al turei de serviciu din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, judeţul Botoşani, la data comiterii faptelor, pentru săvârşirii infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la favorizarea făptuitorului şi fals intelectual;

–        sub control judiciar, a inculpatului   BARNEA DINU, ofiţer de poliţie cu grad profesional de comisar şef, şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, judeţul Botoşani, la data comiterii faptelor, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,   instigare la favorizarea făptuitorului, fals intelectual, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (trei acte materiale);

–        în stare de libertate a inculpaților NACU FLORIN și BURLACU MIHAI, agenți de poliţie cu grad profesional de agenți principali în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, judeţul Botoşani,   pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și favorizarea făptuitorului, faptă prevăzută de art. 269 alin. 1 Cod penal,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 31 octombrie 2014, inculpatul BARNEA DINU, în calitatea menționată mai sus, la solicitarea unei persoane, cu care se afla în relații de cointeresare, prin intermediul inculpatului CIOBANU LIVIU, cu intenție, i-a determinat pe doi subalterni (agenți de poliție), să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu dispună măsurile legale care se impuneau în cazul constatării unei infracțiuni la regimul circulației.

Urmarea a fost faptul că, cei doi agenți nu au constatat infracţiunea flagrantă comisă de o persoană din anturajul inculpatului BARNEA DINU (conducerea unui vehicul pe drumurile publice având permisul de conducere anulat) și au lăsat-o pe aceasta să-și continue deplasarea.

Ulterior, inculpatul BARNEA DINU a aprobat o nota raport întocmită de către comisarul de poliţie CIOBANU LIVIU, în care era consemnat în fals că niciuna dintre patrule nu a constatat infracţiuni pe perioada efectuării serviciului.
Prin aceste demersuri, au fost prejudiciate interesele legale ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, ca unitate de poliţie de care aparţineau ofițerii și agenții de poliție, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru persoana respectivă, constând în evitarea atragerii răspunderii penale pentru fapta comisă.

În perioada 20.03.2013 – 30.06.2016, cu rea credinţă, inculpatul BARNEA DINU, în calitatea menționată, a solicitat şi obţinut de la ordonatorul de credite Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi chirie lunară pentru o locuinţă în care nu locuia în fapt, în scopul însuşirii pe nedrept a sumelor decontate. Pentru a crea aparenţa îndreptăţirii sale la primirea acestor sume de bani, inculpatul a încheiat în fals un contract de închiriere a locuinţei cu un lucrător de poliție, în fapt inculpatul locuind într-un alt imobil din aceeaşi localitate.

Totodată la data de 15.06.2016, părţile au încheiat în fals un act adiţional la contractul respectiv în care au consemnat voinţa lor de a înceta efectele contractului, ca urmare a pensionării ofiţerului de poliţie, atestarea împrejurării că un contract de locaţiune a existat fiind necorespunzătoare adevărului.

Urmare a faptelor inculpatului BARNEA DINU s-a cauzat un prejudiciu material în cuantum total de 43.289 lei Inspectoratului Teritorial al Poliţie de Frontieră Iaşi, reprezentând suma totală plătită suspectului cu titlu de compensaţie lunară pentru chirie în perioada 20.03.2013 – 30.06.2016, pentru care instituţia s-a constituit parte civilă în cauză. De asemenea, în cursul lunii martie 2013, în încercarea de a ascunde faptul că deconta chirie de la unitatea angajatoare pentru o locuinţa unde nu locuia în fapt, inculpatul BARNEA DINU a antedatat un înscris sub semnătură privată și a determinat două persoane să-l semneze, iar la data de 05.10.2017, cu prilejul audierii sale în prezenta cauză, inculpatul a folosit înscrisul falsificat, prin depunerea lui la dosarul cauzei, în încercarea de a contracara acuzaţiile penale formulate la adresa sa în prezentul dosar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoşani, cu propunere de menţinere a măsurile preventive dispuse în cauză.

“Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA Suceava

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express