Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Politistii botosaneni au intervenit in forta! Sute de amenzi, permise suspendate si verificari la agentii economici

În săptămâna 11-18.08.2017,structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani au desfăşurat activităţi în teren pentru creşterea gradului de siguranţă stradală,  prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, dar şi pentru creşterea siguranţei rutiere.

În această săptămână , poliţiştii botoşăneni au desfăşurat 51 de intervenţii rapide la evenimente (altele decât apelurile 112), 14 acţiuni cu efective mărite și controale directe şi 523 de intervenţii la apeluri de urgenţă 112. Cu prilejul intervențiilor menționate, au fost aplanate 163 de stări conflictuale.

De asemenea, poliţiştii au participat la 15 acţiuni destinate asigurării ordinii şi siguranţei publice, fluidizării traficului rutier şi pietonal precum și a prevenirii faptelor antisociale, cu prilejul organizării unor manifestări culturale, religioase, mitinguri, etc.( comunele Băluşeni, Broscăuţi, comuna Mihăileni).

În urma activităţilor desfăşurate, în perioada 11-18 august, au fost aplicate 778 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 473.725 de lei, dintre care 176 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 58.764 de lei

De asemenea, au fost surprinşi în flagrant 20 de autori de infracţiuni, iar faţă de 4 persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, a traficului şi comerţului ilicit cu ţigarete, bunuri alimentare şi nealimentare precum şi pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul protecţiei mărcilor şi indicaţiilor geografice, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au verificat 42 de agenţi economici,  fiind aplicate un număr de 46 sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea nr. 12/1990 modificată, în valoare totală de 203.500 lei şi s-a dispus confiscarea de numerar şi bunuri în valoare totală de 5.495 de lei.

Totodată au fost constatate 13 infracţiuni, din care 8 infracţiuni de ,,punere în circulaţie de produse contrafăcute” prev. şi ped. de art. 90 alin.1 lit. ,,b” din Legea nr. 84/1998, 3 infracţiuni de ,,contrabandă” prev. şi ped. de art. 270 alin.3 din Legea nr. 86/2006 şi  2 infracţiuni  de ,,evaziune fiscală”, prev. şi ped. de art. 9 alin.1, lit. ,,b” din Legea nr. 241/2005, fiind indisponibilizate în vederea confiscării 323 produse de îmbrăcăminte, cantitatea de 1.480 ţigarete de provenienţă străină precum şi suma de 288 lei, valoare totală a bunurilor indisponibilizate fiind de 5.540 lei.

Exemple:

În urma verificărilor efectuate la data de 11.08.2017 la două puncte de lucru ale unei societăţi de pe raza municipiului Botoşani, au fost identificate şi ridicate 236 de produse de îmbrăcăminte, inscripţionate cu mărci similare cu cele înregistrate, respectiv Hello Kitty, Minions şi Hannah Montana, care prezentau indicii că sunt contrafăcute şi pentru care reprezentantul legal al societăţii, nu a putut prezenta documente care să ateste originalitatea acestora.

În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,punere în circulaţie fără drept de produse similare cu cele care poartă o marcă înregistrată şi care prejudiciază titularii de drepturi’’, prev. şi ped. de art. 90 alin. 1,  lit. ,,b” din Legea nr. 84/1998, articolele de îmbrăcăminte identificate, în valoare de aproximativ 4.000 lei, fiind indisponibilizate în vederea confiscării.

La data de 10.08.2017, în jurul orei 22.50, poliţiştii orașului Ștefănești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Stânca, au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate.

În urma verificării interiorului autoturismului, au fost identificate 3 colete voluminoase ce conțineau cantitatea totală de 105.400 țigarete (5.270 pachete) marca Ashima, fără timbru de acciză, proveniență Dutty Free.

Cantitatea de țigări identificată, în valoare de aproximativ 52.700 lei a fost ridicată în vederea indisponibilizării și confiscării speciale, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 8.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Poliției orașului Ștefănești.

În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin.1 și 3 din Legea 86/2006, cu aplicarea art. 274 din Legea 86/2006.

Faţă de autor s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore în arestul IPJ Botoşani.

 

SIGURANŢA TRAFICULUI  RUTIER

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, poliţiştii au aplicat 430 de sancţiuni contravenţionale privind abaterile la regimul rutier,dintre care 5 pentru consum de alcool şi 301 pentru viteză neregulamentară.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 38 de permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

La  nivelul  întregului  județ  au fost  constatate în flagrant 10 infracțiuni,   respectiv:

– Conducere sub influenţa băuturilor alcoolice – 3;

– Conducere fără permis de conducere  – 4;

  • Conducere autovehicul neînmatriculat  –  2;
  • Încredinţarea unui vehicul unei persoane aflate sub influenţa  băuturilor alcoolice – 1.

În acestă săptămână, pe raza judeţului, au avut loc 5 accidente grave, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor 4 şi 14 accidente uşoare, soldate cu rănirea uşoară a 23 de persoane.

Cauzele accidentelor de circulaţie cu victime omeneşti, pot fi structurate astfel:

  1. Accidente grave = 5

– abateri comise pe fondul consumului de alcool  –  1( Botoşani)

– conducere auto fără permis  – 1 (comuna Mileanca)

– abateri pietoni  – 1 (Hilişeu Horia)

– neacordarea priorității de trecere vehiculelor cu acest drept -1(Orăşeni Deal);

– alte cauze – 1 (Copălău)

  1. Accidente uşoare = 14

– neacordarea priorităţii de trecere – 2 (Ibăneşti şi Botoşani),

– abateri săvârşite de pietoni  – 3 (Unţeni, Botoşani, Şendriceni);

– abateri săvârşite de căruţaşi – 2 (Havârna şi Flămânzi),

– circulaţie pe sens opus – 2 (Băluşeni  şi Curteşti).

– viteză neregulamentară – 2 (Curteşti  şi Flămânzi),

– depăşire neregulamentară – 1 (Brăeşti);

– abateri săvârşite de biciclişti –  1 (mun Botoşani);

– alte abateri –  1(mun. Dorohoi)

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au acţionat, pe raza întregului judeţ, pentru intensificarea activităţilor de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun, prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile deschise circulaţiei publice.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express