Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Portariuc cere Consiliului Local să aprobe dublarea valorii tichetelor sociale pentru pensionari

 

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a pregătit un proiect de hotărâre de Consiliu Local care prevedere dublarea valorii tichetelor sociale acordate de Primărie pensionarilor, de la 50 la 100 de lei pe semestru. De asemenea, proiectul mai prevede creșterea pragului de venituri maxime obținute de pensionarii care se pot înscrie în program, de la 700 lei/lună la 800 lei/lună.

Principiul care trebuie să ne călăuzească în politicile sociale este de a reduce, pe cât posibil, decalajul dintre cei cu venituri foarte mici și restul societății. Dacă în timpul guvernării PSD am avut o creștere la nivelul salariilor, cred că se impune o majorare și pentru ajutoarele acordate pensionarilor, tocmai pentru a nu crește acel decalaj la care m-am referit. Nu e mult ceea ce oferim noi, dar e un sprijin, ceva în plus, nu în minus. E o sumă pe care o acordăm doar de două ori pe an, de Paște și de Crăciun”, a explicat Ovidiu Portariuc.

Conform proiectului de act normativ, persoanele care vor putea primi tichetele sociale vor trebui să îndeplinească următoarele condiții:

  1. Să aibă calitatea de pensionar înregistrat în sistemul public de pensii;
  2. Să aibă domiciliul în municipiul Botoșani;
  3. Să aibă vârsta minimă de 60 de ani;
  4. Să aibă veniturile nete totale (din una sau mai multe pensii cumulate) de maxim 800 lei/lună.

În schimbul tichetelor sociale, pensionarii cu venituri mici vor putea obține bunuri și servicii în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Aceste produse sau servicii vor putea fi achiziționate doar de la unitățile din lista înmânată pensionarilor odată cu acordarea tichetelor.

Dacă va fi aprobat proiectul de hotărâre, noile prevederi vor intra în vigoare anul viitor, începând cu prima etapă de distribuire a tichetele sociale, cu ocazia sărbătorilor de Paști.

După aprobarea proiectului, pensionarii care îndeplinesc condițiile de mai sus vor trebui să depună la Serviciul Public de Asistență Socială Botoșani, din str. Săvenilor, nr. 12, o cerere însoțită de copia actului de identitate și de cuponul de pensie din luna anterioară depunerii cererii. Pensionarii care au primit până acum tichete sociale nu mai trebuie să depună o nouă cerere, urmând să își ridice tichetele sociale în intervalele anunțate public de către Primărie.

În prezent,  se desfășoară a doua etapă a programului din anul 2015, respectiv distribuirea tichetelor sociale pentru Crăciun (câte 5 tichete, în valoare totală de 50 lei, pentru fiecare pensionar cu venituri maxime de 700 lei/lună). După estimările Primăriei, până la finalul anului 2015 vor fi distribuite în Botoșani circa 40.000 de tichete sociale către aproximativ 4.000 de beneficiari.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
hotel iasi
beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava - hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
pompe de caldura
montaj tapet
tractari auto nadlac
gradinita sector 1
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
apartamente in regim hotelier Iasi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
vacante exotice
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express