Doi oameni ai legii au dat de bucuc. Cei doi sunt ofiteri in cadrul Sectrului Politiei de Frontiera Romanesti si sunt plasati sub control judiciar de procurii DNA Serviciul Teritorial Suceava pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si instigare la favorizarea faptuitorului.
La data de 31 octombrie 2014, în jurul orelor 13:30, având calitatea de ofiţer de poliţie cu grad profesional de comisar şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Românești, la solicitarea unui primar de comună, cu care se afla în relații de cointeresare, prin intermediul unui comisar de Poliție, având calitatea de coordonator al turei de serviciu, cu intenție, i-a determinat pe 2 agenţi de poliţie din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, să-şi încalce atribuţiile de serviciu.
Mai exact, acestora li s-a transmis să nu dispună măsurile legale care se impuneau din punct de vedere legal în sensul neconstatării infracţiunii flagrante comise de către o persoană care fusese depistată conducând un vehicul pe drumurile publice din comuna Santa Mare (DN 24C), având permisul de conducere anulat.
Deşi vădit ilegală, cei doi agenţi de poliţie şi-au însuşit dispoziţia comisarului de Poliție şi au lăsat persoana să-şi continue deplasarea, fără a întocmi actele de constatare a infracţiunii, prejudiciind astfel interesele legale ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, ca unitate de poliţie de care aparţineau, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru acesta din urmă, constând în evitarea atragerii răspunderii penale pentru fapta comisă.
Deopotrivă încălcarea atribuţiilor de serviciu de către cei doi agenţi de poliţie a constituit un ajutor dat persoanei în scopul împiedicării tragerii sale la răspundere penală pentru fapta săvârşită.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție