Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

ProgMatica, o nouă disciplină predată la Laurian

Poate nu chiar atât de nouă, dar mult mai avansată ca până acum, ProgMatica este o disciplină rezultată din îmbinarea matematicii cu programarea pe calculator. Dacă Scratch, C++ sau Python sunt cuvinte străine pentru cei neavizaţi, elevi de gimnaziu şi liceu din Colegiul Național “August Treboniu Laurian” ştiu ce înseamnă şi  realizează aplicaţii în aceste programe pentru a consolida înţelegerea conceptelor matematice. Totul este posibil graţie unui proiect intitulat „Dezvoltarea unui model european sustenabil pentru integrarea programării în predarea matematicii” (ProgMath), derulat de laurieni în perioada septembrie 2018 – februarie 2021, în parteneriat cu instituţii educaţionale din Suedia, Marea Britanie, Franța și Finlanda. Coordonatorul proiectului este Municipalitatea Vasteras din Suedia, iar finanţarea se face  cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul ERASMUS+.

Practic dascălii îşi propum să-şi dezvolte competenţele profesionale astfel încât să realizeze şi să aplice proiecte de lecţii în care elevii să poată învăţa programarea prin rezolvarea problemelor de mate.

„În faza în care suntem, spre exemplu, fiecare lecţie creată este implementată atât la noi în şcoală, cât şi de profesorii din U.C.L. Academy, Londra, colectând permanent feedback de la elevii români şi englezi. Ne vom întâlni şi, în funcţie de rezultate, cele mai bune proiecte vor fi preluate şi de celelalte echipe.”, ne-a explicat Daniela Cardaş, unul dintre profesorii laurieni implicaţi în proiect, adăugând că sistemul românesc este apreciat de partenerii din Suedia, U.K., Finlanda şi Franta pentru nivelul avansat pe care îl au elevii noştri în matematică şi programare şi pentru  complexitatea lecţiilor.

Ultima deplasare a dascălilor botoşăneni a fost, aşadar, la Londra, urmând ca echipele partenere să vină şi în România în luna octombrie, acest an.  

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express