Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Proiectul strategic Un viitor mai bun prin educaţie s-a finalizat cu succes

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani este beneficiarul proiectului strategic Un viitor mai bun prin educaţie, ID 142190, cod SMIS 50629 având ca parteneri Asociația Grupul de Acțiune Locală VALEA BAȘEULUI DE SUS și S.C. SIVECO România S.A.

Obiectivul general al proiectului este prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii pentru componenta remedial-corectivă şi pentru componenta preventivă, prin adoptarea unor strategii, planuri de acţiune, abordări informatice moderne (TIC) şi programe educaţionale integrate de furnizare a competenţelor şi abilităţilor de bază, într-un sistem educaţional incluziv, în contextul dezvoltării durabile a societăţii informaţionale bazată pe cunoaştere şi progres tehnologic.

Obiectivele specifice sunt: îmbunătăţirea nivelului de informare, conştientizare şi înţelegere a membrilor grupului ţintă privind oportunităţile oferite în cadrul proiectului; îmbunătăţirea procesului de educaţie remedial-corectivă prin instruirea a 360 persoane implicate în dezvoltarea şi implementarea programului de tip A doua şansă; implementarea unui program de tip Şcoala altfel pentru 460 persoane (elevi, părinţi/tutori), cu scopul de a beneficia de educaţie remedială şi învăţare asistată. Printre activitățile derulate în cadrul proiectului au fost: Proiectarea și desfășurarea programului pentru formarea și perfecționarea personalului pentru operaţiunile remedial/corectivă și preventivă. În cadrul acestei activități, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, împreună cu cei doi parteneri, a organizat cursul de formare intitulat Dezvoltarea abilităților elevilor prin activități extracurriculare. Acest curs a început în data de 13 iulie 2015 și s-a finalizat în 26 septembrie 2015.

Cursul a avut o durată de 48 de ore, repartizate în 4 module, fiind formați 150 de cursanți, repartizaţi în cinci serii distincte, care au provenit din 24 de unități școlare, implicate în activitățile proiectului. Cursul a avut ca finalitate însușirea de metode și tehnici care să-i ajute pe profesori să cunoască mai bine lumea subiectivă a elevului, iar experiența acumulată în cadrul cursului de formare a fost și va fi valorificată și în continuare, prin împărtășirea de bune practici în cadrul unităților școlare din care provin cursanții – cadre didactice, având ca scop reducerea ratei de abandon școlar, prin identificarea și aplicarea celor mai bune strategii, în vederea atragerii către școală a elevilor, prin sporirea atractivității orelor de curs și prin activități extracurriculare diverse. Pregătirea, organizarea și desfășurarea programului pentru componenta remedial/corectivă.

Programul A doua şansă a avut ca scop sprijinirea copiilor/tinerilor/adulţilor în demersurile lor de reintegrare în sistemul de învăţământ, fiind deschis tuturor celor care nu au finalizat diferite nivele de studii. Programul a fost structurat pe două nivele: programul A doua şansă pentru învăţământul primar și programul A doua şansă“ pentru învăţământul secundar inferior. În cadrul proiectului au fost realizate anchete sociale pentru recrutarea grupului țintă, în urma cărora au fost selectate și au parcurs programele de formare, conform indicatorilor proiectului, peste 360 persoane, dintre care aproximativ 200 au fost femei. Programul A doua șansă s-a desfășurat în următoarele 14 unități școlare: Liceul Teoretic Dr. Mihai Ciucă Săveni; Liceul Teoretic Ștefan D. Luchian Ștefănești; Şcoala Gimnazială Nicolae Călinescu Coşula; Şcoala Gimnazială Nr. 1 Hilişeu-Horia; Şcoala Gimnazială Nr.1 Săveni; Şcoala Gimnazială Nr. 2 Botoșani; Şcoala Gimnazială Nr. 1 Albeşti; Școala Gimnazială Nr.1 Cristești; Școala Gimnazială Ioan Murariu Cristinești; Școala Gimnazială Ștefan cel Mare” Dorohoi; Școala Gimnazială Ion Bojoi Flămânzi; Școala Gimnazială Alexandru Vlăhuță Focșani, județul Vrancea; Școala Gimnazială Nr. 1 Țâmboești, județul Vrancea; Școala Gimnazială Nr.1 Mărășești, județul Vrancea. Cursanții au beneficiat de o pregătire interactivă, folosind noile metode, tehnologii, materiale și abilități dobândite de profesorii formați. Pregătirea, organizarea și desfășurarea programului pentru componenta preventivă În cadrul activității Furnizarea serviciilor de orientare, consiliere și asistență educațională pentru elevi și familiile acestora s-a desfășurat programul Școala altfel, grupul țintă fiind format din 460 de elevi cu risc de abandon școlar, împreună cu 460 de părinți, însumând un total de 46 grupe de elevi și 46 de grupe de părinți. Programul Școala altfel a oferit tipuri de activități care vizează formarea și dezvoltarea competențelor specifice învățământului primar/învățământului secundar, dezvoltarea personală și interpersonală/pregătirea pentru viață, dezvoltarea armonioasă a personalității elevului.

Programul s-a derulat prin desfășurarea întâlnirilor zilnice, după programul școlar, între profesori/traineri și elevii cu risc de părăsire a educației, precum și părinții/tutorii lor, cu scopul de a derula activități educaționale dedicate conștientizării rolului esențial pe care îl joaca educația în viitorul copiilor. Programul s-a desfășurat în 14 unități școlare: Școala Gimnazială Nr. 1 Săveni; Școala Gimnazială Gheorghe Burac Vlăsinești; Școala Gimnazială Nr. 1 Mitoc; Școala Gimnazială Nr. 1 Manoleasa; Școala Gimnazială Nr. 1 Avrămeni; Școala Gimnazială Ioan Cernat Havârna; Școala Gimnazială Aristotel Crîșmariu Drăgușeni; Școala Gimnazială Nr. 1 Mileanca; Școala Gimnazială Teofil Vâlcu Hănești; Școala Gimnazială Nr. 1 Adășeni; Școala Gimnazială Nr. 1 Mihălășeni; Liceul Tehnologic Coțușca; Școala Gimnazială Dimitrie Brândză Viișoara; Școala Gimnazială Nr. 1 Ripiceni. Partenerul 1 – Asociația Grupul de Acțiune Locală VALEA BAȘEULUI DE SUS, formată din comunele Avrămeni, Dângeni, Drăgușeni, Hănești, Havârna, Mitoc, Mileanca, Manoleasa, Ripiceni și Vlăsinești, precum și orasul Săveni din județul Botoșani, a avut rolul de a selecta şi înscrie grupul ţintă format din elevi şi părinţi/tutori legali ai acestora. Partenerul 2 – S.C. SIVECO România S.A., prin activitățile care le-a desfășurat în cadrul proiectului, a urmărit implementarea instrumentelor inovatoare de predare, consiliere și ghidare, precum și integrarea lor în mentalitatea și ansamblul de cunoștințe și aptitudini ale elevilor și personalului din grupul țintă specializat pe lucrul cu elevii aflați în situația de abandon școlar.

În cadrul proiectului a fost creat portalul proiectului ((http://eduviitor.isjbotosani.ro/)), la care au acces atât echipa de management și implementare a proiectului, cât și cadrele didactice formate prin proiect, precum și cei selectați în grupul țintă. Portalul și site-ul proiectului vor fi actualizate cu informații, știri și resurse utile, constituind un pachet important de resurse și noutăți, oricând la dispoziția celor interesați.

Valoarea totală eligibilă a proiectului, conform contractului de finanțare este de 8.683.147,0, dintre care 7.380.75,4 reprezintă asistența financiară nerambursabilă, iar 1.302.472,14 contribuția solicitantului. Proiectul strategic Un viitor mai bun prin educaţie, ID 142190 s-a derulat în cadrul Programului Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2 Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii Domeniul major de intervenţie 2.2. Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii Conferința de finalizare a proiectului va avea loc în data de 25 noiembrie 2015, ora 09.30, hotel Belvedere, Botoșani. Prof. Mihaela HUNCĂ Inspector Şcolar General Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani – Beneficiar proiect Tel/fax: 0231584052; e-mail: office.isjbt@gmail.com

proiect isjj proiect isjj2

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express