Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Propunerea deputatului PSD Tamara Ciofu pentru angajarea de medici specialiști în Direcțiile de Sănătate Publică care să se ocupe de sănătatea mamei și copilului este susținută de Ministerul Sănătății

Deputatul PSD Tamara Ciofu, medic primar cu o experiență de peste 30 ani ca specialist pediatru a propus Ministerului Sănătății să aprobe înființarea de posturi de medic pediatru, medic obstetrician și asistent medical pentru sănătatea mamei și copilului în cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică în vederea reducerii pe termen scurt și eradicării pe termen lung a mortalității materne și infantile.

Având în vedere că în România, conform statisticilor din 2016, o treime din gravide au avut o monitorizare optimă, în timp ce peste două treimi și-au obținut informațiile pe cont propriu și din surse nevalidate, iar rata mortalității infantile la 100.000 de nou-născuți este de 31%, cea mai mare din Uniunea Europeană, consider că avem nevoie de creșterea personalului medical specializat la nivelul fiecărui județ. Este important că Ministerul Sănătății consideră pertinentă o asemenea propunere și va lua măsuri în acest sens”, a declarat Tamara Ciofu.

În 2016, 41.000 de femei, cele mai multe din mediul rural, au născut fără să aibă nici măcar un contact cu un specialist în domeniu, pe parcursul sarcinii. Principalele cauze se bazează pe lipsa de informare a mamelor atât în ceea ce priveşte metodele de contracepţie şi utilizarea optimă a acestora, dar şi referitor la importanţa controalelor medicale periodice pe parcursul sarcinii.

Cred că se impune și organizarea unor compartimente cu atribuții în monitorizarea stării de sănătate în sfera reproductivă și a serviciilor aferente oferite populației în cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică din fiecare județ, precum și campanii locale de informare în fiecare comunitate. În acest sens, în opinia mea avem nevoie de o situație actualizată din fiecare județ pentru a identifica și a lua măsuri imediate în zonele în care se înregistrează cea mai mare incidență a sarcinilor înregistrare în rândul adolescentelor”, a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.


EtichetePostarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express