Prim procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani nu concepe sa ramana in spatele gratiilor. Raluca Stancescu a fost deja suspendata din functie din cauza suspiciunilor de ilegalitate iar astazi a contestat masura de arest preventiv la Inainta Curte de Casatie si Justitie.
Pe perioada suspendarii, functia de prim procuror va fi ocupata de Monica Calimandruc, procuror adjunct.
Raluca Satncescu si Catalin Stavara sunt acuzati pe motiv ca ar fi santajat o persoana pentru a ceda injust doua imobile, un apartament si o garsoniera, din municipiul Botosani, unei rude a inculpatului Stavara Catalin.
În perioada 30.10.2015 – 04.02.2016, inculpata Stăncescu Raluca, în aceeaşi calitate, l-a determinat în mod direct pe inculpatul Batcă Constantin, agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Botoşani – Biroul de Investigaţii Criminale, să tergiverseze cercetările pe care le efectua într-o cauză penală faţă de inculpatul Stavără Cătălin, pentru săvârşirea unei infracţiuni de lovire sau alte violenţe, în scopul îngreunării cercetărilor penale şi favorizării acestuia din urmă.
În acelaşi context şi în aceeaşi calitate, la data de 04 februarie 2016, inculpata Stăncescu Raluca l-a determinat pe inculpatul Batcă Constantin, să-i pună la dispoziţie, fără drept, un suport optic ce conţinea înregistrări ale unor camere de supraveghere (mijloc de probă în acelaşi dosar penal menţionat mai sus) în vederea favorizării inculpatului Stavără Cătălin, lucru pe care agentul de poliţie l-a şi făcut în cursul aceleiaşi luni.
În aceeaşi calitate, la data de 22 iunie 2016, magistratul a divulgat, fără drept, inculpatului Stavără Cătălin date nedestinate publicităţii, cu caracter confidenţial, rezultate din supravegherea tehnică a unei persoane, realizată în contextul instrumentării unui dosar penal.
Prin acest demers au fost afectate atât interesele şi activitatea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, ca unitate de parchet pe rolul căreia se afla cauza respectivă, cât şi interesele legale ale persoanei respective, ale căror drepturi şi libertăţi fundamentale fuseseră restrânse în contextul supravegherii sale tehnice, strict în condiţiile prevăzute de lege şi autorizate de judecătorul de drepturi şi libertăţi.