Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Scenariul de la Moscova care ne dă fiori reci: Rusia intră în război

Responsabili de la Moscova au avertizat că Rusia va intra în război

 

Postul oficial al Armatei Federației Ruse, Zvezda TV, vorbește miercuri despre un posibil atac românesc în Transnistria, iar responsabili de la Moscova au avertizat că Rusia va intra în război în cazul unui asemenea scenariu.

„Atacarea nerecunoscutei republici transnistrene este serios discutată în Romania”, afirmă Zvezda TV, citându-l pe analistul politic Ernest Vardanean.

„În conducerea României există două opinii privind posibilitatea unei intervenții în Moldova și Transnistria”, susține analistul.

„Premierul Ponta e de-a dreptul nerăbdător să găsească o provocare care să-i permită să trimită trupe în Moldova. Președintele Klaus Iohannis este mai moderat, deoarece Angela Merkel l-a convins personal să nu facă nimic încă. Cuvântul cheie este încă”, a mai spus Vardanean, potrivit stiripesurse.ro.

Poziția României: Este o provocare

Faţă de scenariul imaginat la Moscova, Guvernul României a reacţionat în primă fază prin purtătorul de cuvânt Corneliu Calotă, care a infirmat ipotezele lansate în mass media rusă şi a apreciat că este vorba de o provocare. „Nu știu cum privește premierul, pentru că n-am apucat să-l întreb. Pot spune cum privesc eu la nivelul informațiilor pe care le am. Pot să vă infirm categoric existența unor asemenea ipoteze. E o provocare, probabil. N-are rost să comentăm speculații de presă”, a declarat Calotă, la Digi24.

Potrivit lui Vardanean, „România și Occidentul nu exclud un scenariu militar”, care nu ar îngrijora însă Moscova.

„Nu e în niciun fel în viziunea României și a Guvernului vreun fel de acţiune de acest tip. Prioritatea Guvernului României în legătură cu Moldova e sprijinirea drumului proeuropean al acesteia, consolidarea forțelor politice proeuropene și ajutoare efective pe care oamenii să le simtă și să înțeleagă avantajul de a privi spre Europa”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Rusia nu va putea evita războiul

O declaraţie asemănătoare a făcut şi vicepreședintele Dumei de Stat, Serghei Jelezneak, în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune din Moscova. „Dacă trupele de menţinere a păcii vor fi atacate, Rusia nu va putea evita războiul, iar regimul de la Kiev va cădea. Astfel, consecințele politicii distrugătoare pe care a promovat-o Kievul vor cădea pe umerii noștri.  Dacă noi vom intra în război, atunci învingătorul va trebui să răspundă pentru tot”, a precizat vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei, citat de publika.md.

Serghei Jelezneak mai spune că atacul ar putea veni din partea Kievului. Totodată, el consideră că desemnarea fostului președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, în funcția de guvernator al regiunii Odesa este o provocare la adresa Rusiei.

Conflictul din regiunea transnistreană a fost planificat de mai mult timp și poate fi transpus în realitate. Acolo sunt mai mult de 160 de mii de cetățeni ruși. Este vorba și despre angajamentele noastre internaționale. Anume în această situație, Saakașvili, în 2008, a decis să omoare oameni. El deja nu mai are ce pierde.

De cealaltă parte, directorul de programe militare al unui centru de cercetări din Kiev, Nicolai Sungurovski a declarat că Rusia ar putea ataca Ucraina din direcția frontierei administrative cu Transnistria.

Transnistria poate înarma peste 50.000 de rezervişti

Transnistria își poate înarma peste 50.000 de soldați aflați în rezervă. Declarația a fost făcută de expertul militar, general-maiorul rus Victor Kravțov, transmite TIRAS. Potrivit declarațiilor sale, în cazul în care situația de la frontiera transnistreană se va agrava, timp de 10-15 zile Tiraspolul va putea mobiliza până la 50.000 de soldați aflați în rezervă, asta constituind circa cinci infanterii motorizate.

Mai mult decât atât, primele două infanterii pot fi formate în cinci-șapte zile. Armament și tehnică militatară pentru a asigura militarii este destulă. „Având o asemenea putere militară, Transnistria a putea face față pericolului venit atât din partea Ucrainei, cât și a Moldovei”, menţionează expertul.

Situația va fi alta dacă în conflinct se va implica și România, în spatele căreia se află forțele NATO. Însă într-un așa caz, nici Rusia nu va sta de o parte, dat fiind faptul că în regiune se află armata rusă, voluntari și un depozit de armament militar destul de mare, scrie Obiectiv.info

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express