Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Sedinta fulger la Primarie pentru a scapa de frig pe locatarii bun-platnici de la Căminul Textila

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a anunțat, marți, că a convocat Consiliul Local într-o ședință de îndată, programată pentru miercuri, la ora 11, cu scopul identificării unei soluții urgente pentru locatarii bun-platnici de la Căminul Textila care au fost debranșați de la alimentarea cu gaze naturale, în urma datoriilor acumulate de asociația de proprietari către societatea EON Gaz România S.A.

În Căminul Textila din str. Parcul Tineretului 135, locuiesc 99 de familii, dintre care 26 au acumulat mai multe restanțe la plata facturilor pentru încălzire, fapt care a determinat furnizorul de gaze naturale să debranșeze întreaga clădire. Căminul Textila se află în administrarea S.C. Locativa S.A., condusă de Cătălin Flutur, în calitate de director general.

Primarul Ovidiu Portariuc a afirmat că membrii Consiliului Local vor trebui să aprobe în ședința de mâine o soluție pe termen scurt care să permită rebranșarea celor care și-au plătit obligațiile la utilități și o soluție pe termen lung prin care să se asigure investițiile necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale locatarilor din aceste cămine.

Primarul a mai spus că îl va invita pe directorul general al Locativa S.A., Cătălin Flutur, să prezinte în fața Consiliului Local motivele pentru care s-a ajuns din nou în situația debranșării, având în vedere că anterior chiriașii bun-platnici au câștigat în instanță procesele declanșate împotriva Locativa S.A. pentru managementul deficitar în urma căruia s-a mai ajuns la debranșarea apartamentelor.

Vreau să fiu foarte bine înțeles. Mâine în Consiliul Local voi susține exclusiv poziția cetățenilor bun-platnici care nu trebuie să aibă de suferit pentru că alții nu și-au achitat facturile către furnizorii de utilități. Voi cere conducerii Locativa să explice de ce a permis acumularea acelor datorii, mai ales că această situație s-a mai întâmplat în trecut”, a declarat primarul.

Ovidiu Portariuc a mai adăugat că va propune consilierilor locali să aprobe ca S.C. Locativa S.A. să achite din fondurile de rezervă datoriile acumulate la furnizorii de utilități, urmând ca ulterior să recupereze sumele de la locatarii rău-platnici. În opinia primarului, membrii Consiliului Local trebuie să ia măsuri pentru a obliga Locativa S.A. să întreprindă acțiunile necesare pentru a nu mai permite acumularea datoriilor către furnizorii de utilități. „Consider că dacă Locativa S.A. și-ar fi făcut treaba și ar fi luat măsuri să nu se ajungă la un volum atât de mare al datoriilor, nu ne-am fi aflat în acestă situație, în care oamenii de bună credință au de suferit, laolaltă cu rău-platnicii. Primăria nu poate interveni direct în acestă privință, dar voi cere Consiliului Local să adopte măsuri ferme pentru ca Locativa să nu mai ajungă în situația asta. Acum pe termen scurt, singura soluție pe care o văd e ca Locativa S.A. să achite datoriile din fondurile de rezervă, urmând ca apoi să recupereze banii de la datornici. Sper ca domnul Flutur să fi prevăzut o astfel de rezervă în bugetul societății”, a subliniat Portariuc.

De asemenea, primarul a subliniat că, până în prezent, Primăria Municipiului Botoșani a onorat toate solicitările de finanțare primite din partea S.C. Locativa S.A. pentru lucrările de întreținere a căminelor sociale. Pe de altă parte, Curtea de Conturi a stabilit că Primăria nu poate interveni în execuția bugetului S.C. Locativa S.A., întrucât această societate nu este subordonată primarului, ci Consiliului Local. „Primăria a fost pregătită mereu să răspundă la solicitările de finanțare din partea Locativa. Dar noi nu putem să luăm decizii în locul domnului Flutur. Locativa trebuie să fundamenteze necesarul de investiții pentru asigurarea unor condiții decente de locuit în acele cămine, iar apoi, pe baza unei Hotărâri a Consiliului Local, Primăria poate aloca sumele necesare”, a explicat primarul.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express