Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Spalatorii auto din Botosani, verificate de ITM! VEZI ce nereguli s-au gasit

Mai multe spalatorii auto din judetul Botosani au fost luate la control de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca. Verificarile au facut parte dintre-o campanie iar neregulile depistate nu au fost deloc putine.

Campania a avut  ca obiective:

 • Identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniul serviciului de spălătorie auto, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;
 • Determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în registrul general de evidenţă şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă;
 • Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;
 • Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniul spălătorii auto, a prevederilor legale menţionate;
 • Identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor;
 • Eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare;
 • Creşterea gradului de conştientizare, atât a angajatorilor, cât şi a lucrătorilor, privind necesitatea aplicării şi respectării la locul de muncă a legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii muncă, respectiv, eliminarea următoarelor riscuri profesionale specifice acestor locuri de muncă, precum: căderea de la acelaşi nivel prin alunecare; expunerea la temperaturi extreme; intoxicaţii; electrocutare.

 

 

Rezultatele campaniei:

În domeniul relaţiilor de muncă:

Au  fost verificaţi 12  agenţi economici cu activitate în domeniul serviciilor de spălătorie auto. S-a aplicat 1 sancţiune contravenţională şi s-au dispus 10 măsuri.

Deficienţe constatate:

 1. Neînmânarea unui exemplar din contractul individual de muncă salariatului la angajare.
 2. Neacordare spor  de repaus săptămânal.
 3. Neîntocmirea pontajelor în conformitate cu orele prestate de salariaţi în zilele de sâmbătă şi duminică.
 4. Nerespectarea termenului de transmitere în ReGES a contractelor individuale de muncă, precum şi a modificărilor şi încetărilor acestora.
 5. Nerespectarea prevederilor HG 500/2011 privind desemnarea persoanei care completează şi transmite în ReviSal.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

S-au efectuat 12 controale la 12 agenţi economici cu activitate în domeniul serviciilor de spălătorie auto.

S-au constatat 40 neconformităţi, s-au dispus 40 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi s-au aplicat 40 sancţiuni contravenţionale (avertismente verbale).

Neconformităţile constatate:

 1. Nedesemnarea de către angajator a unui sau mai multor lucrători pentru a se ocupa de activitatea de protecţie şi prevenire a riscurilor din unitate.
 2. Neefectuarea semnalizării de securitate şi/sau sănătate la locul de muncă (căi de acces şi de circulaţie, tablouri şi prize de alimentare cu energie electrică).
 3. Nu s-a realizat de către angajatori evaluarea riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor.
 4. Neîntocmirea planului de prevenire şi protecţie.
 5. Necompletarea fişei postului cu atribuţii şi răspunderi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
 6. Neasigurarea echipamentului individual de protecţie la umezeală şi zgomot.
 7. Neutilizarea de către lucrători a echipamentului individual de protecţie.
 8. Neefectuarea la termenul scadent a verificării instalaţiei de punere la pământ pentru echipamentele de muncă acţionate electric (pompă spălare, aspiratoare).
 9. Neasigurarea de către angajatori a materialelor necesare informării şi instruirii lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
 10. Neefectuarea examenului medical periodic pentru lucrători de un medic de medicina muncii.
 11. Nu s-au desemnat prin decizie scrisă de către angajatori a lucrătorilor care să acorde măsurile de prim ajutor, stingere a incendiilor şi evacuarea lucrătorilor.
Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express